Gullsnitt 2023

Gullsnitt
Prisutdeling
NRF Norske Reklamefotografer
torsdag 14. mars 2024
Dørene åpner 18:00
Konsert starter 19:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
500/400 ink avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Gullsnitt 2023

Velkommen til Gullsnitt 2023, fotokonkurransen for det kommersielle fotografiet. Vi gleder oss til å samle bransjen og hylle de beste arbeidene fra det siste året!
Vi skal dele ut gull, sølv og bronse i totalt 11 kategorier.

Gullsnitt (tidligere Utsnitt) ble etablert i 1994 av Erik Fuglseth, daværende styreleder i Norske Reklamefotografers Forening.

Gullblyanten, byråenes store konkurranse, hadde før 1994 en egen kategori hvor de hedret fotografiet. Da denne kategorien ble fjernet måtte de kommersielle fotografene og NRF tenke nytt. Som en motreaksjon hyret styret i Utsnitt reklamebyrået Leo Burnett til å lage en trykksak som skulle markedsføre denne nye konkurransen: «Utsnitt».

Målet var å vise et representativt utsnitt av hva «reklamefotografene» drev med og Fuglseth dro til London og lot seg inspirere av søsterorganisasjonen i England, The Association of Photographers og deres årlige konkurranse «The Awards». Utsnitts formål var å synliggjøre reklamefotografiet i Norge, og i første omgang tenkt som en midlertidig løsning til fotografiet igjen kom inn i Gullblyanten som egen kategori.

Gullblyanten lovet å vise alle de premierte arbeidene i fotokategorien i sin katalog. Men i 1994 inneholdt den bare blanke sider… Det skulle vise seg at Gullblyanten ikke var interessert i vise fotografiske arbeider som egen kategori, og Utsnitt, senere Gullsnitt, har derfor allerede kunnet feire sitt 25-årsjubileum og er ubestridt etablert som den viktigste konkurransen for reklamefotografi i Norge.