José James

José James
Jazz
Soul
Cosmopolite Scene
onsdag 5. juni 2024
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
380/330,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

José James

José James blir ofte referert til som «en jazzsanger for hip-hop generasjonen», og den New York City-baserte vokalisten kombinerer på sitt eget karakteristiske vis, jazz, soul, drum 'n' bass og spoken word inn sitt helt unike jazz-uttrykk.

«Oppdag José James nå, fordi han er en sjeldenhet – en artist som utvikler seg i høyhastighet» - NPR Music

Albumet «1978» kom ut i april og José James er klar for en lengre turne for å dele musikken med publikum! Albumet pulserer av sosialt engasjement og feel-good vibber inspirert av Marvin Gaye, Prince og Stevie Wonder. José James har både afroamerikansk og latinamerikansk herkomst, og i albumet utforsker han afroamerikansk musikktradisjon ved å samarbeide med den kongolesiske rapperen Baloji, i tillegg til å inkludere den brasilianske stjernen Xenia França!

Dagsavisens Geir Rakvaag har nylig omtalt 1978, og bemerker at det er mye romantikk, i tillegg til skarpe sosiale kommentarer.  Rakvaags konkluderende kommentar lyder: «Slik tar den nye soulmusikken godt vare på gamle holdninger, med gleder og sorger som like viktige deler av selve livet.»

«Enda en som oppdaterer gamle tradisjoner, og med sin personlige vri får de til å høres helt tidsriktige ut. Også han har hyllet gamle forbilder med hele album, Billie Holiday, Bill Withers og Erykah Badu. Selv om både Prince og Marvin Gaye er store forbilder er det lite retro over musikken José James, som kiler øregangene behagelig, men også skjerper sansene med fikse instrumentale detaljer – ikke minst gitarsoloer.» - Geir Rakvaag i DAGSAVISEN

Låten «38th and Chicago» på 1978 handler om gatekrysset hvor George Floyd mistet livet i 2020. Sangen er en utforskning av tro, sorg og utholdenhet i et område hvor politibrutaliteten rammer det afroamerikanske samfunnet sterkt. James vokste opp noen kvartaler unna og forklarer: «Det kunne ha vært meg som ble skutt».

«Er José James en jazzsanger eller en soulsanger? Old school eller new school? En vokter av tradisjonen eller en spenningssøker? Ja, ja og ja.» - LA Times

Line up:

José James - vokals
Jharis Yokley - trommer
Chad Selph - keyboard
Marcus Machado - gitar
David Ginyard - bass