José James

José James
Jazz
Soul
Cosmopolite Scene
onsdag 5. juni 2024
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
380/330,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

José James

José James blir ofte referert til som «en jazzsanger for hip-hop generasjonen», og den New York City-baserte vokalisten kombinerer på sitt eget karakteristiske vis, jazz, soul, drum 'n' bass og spoken word inn sitt helt unike jazz-uttrykk.

«Oppdag José James nå, fordi han er en sjeldenhet – en artist som utvikler seg i høyhastighet» - NPR Music

Singelen «38th and Chicago» har nylig kommet ut, en låt hvis navn er gatekrysset hvor George Floyd mistet livet i 2020. Sangen er en utforskning av tro, sorg og utholdenhet i et område hvor politibrutaliteten rammer det afroamerikanske samfunnet sterkt. James vokste opp noen kvartaler unna og forklarer: «Det kunne ha vært meg som ble skutt».

Låten «38th and Chicago» er med på albumet «1978», som blir utgitt i april 2024. Albumet pulserer av sosialt engasjement og feel-good vibber inspirert av Marvin Gaye, Prince og Stevie Wonder. José James har både afroamerikansk og latinamerikansk herkomst,  og i albumet utforsker han afroamerikansk musikktradisjon ved å samarbeide med den kongolesiske rapperen Baloji, i tillegg til å inkludere den brasilianske stjernen Xenia França!

«Er José James en jazzsanger eller en soulsanger? Old school eller new school? En vokter av tradisjonen eller en spenningssøker? Ja, ja og ja.» - LA Times

Line up:

José James - vokals
Jharis Yokley - trommer
Chad Selph - keyboard
Marcus Machado - gitar
David Ginyard - bass