Daniel Herskedal & Emilie Nicolas

Daniel Herskedal & Emilie Nicolas foto av Jon Kristensen
Jazz
Oslo Jazzfestival
tirsdag 13. august 2024
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
420/340
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Daniel Herskedal & Emilie Nicolas

Storslått samarbeidsprosjekt | Oslojazz 2024

I den tjukkeste pandemi-tåken komponerte stjernetubaist Daniel Herskedal bestillingsverket Out of the Fog til Jazzfest i Trondheim, med popsensasjonen Emilie Nicolas på vokal, som også har skrevet tekstene. Out of the Fog er et storslått og atmosfærisk prosjekt, med Herskedals billedskjønne tonelandskap og Nicolas' glassklare vokal. 

Etter noen bejublede konserter på Jazzfest, Moldejazz og Maijazz, ble det heldigvis også et album av prosjektet. Albumet fikk strålende kritikker og ble nominert til Spelemannprisen og Deutscher Jazz Preis. På prosjektet har de med seg to strålende musikere i form av gitarunikumet Eivind Aarset og slagverker Helge Andreas Norbakken. To musikere som passer som hånd i hanske til prosjektet, der de bidrar med finurlig tekstur og detaljer i et slående lydunivers. 

Dette blir første konserten de gjør sammen siden albumet ble utgitt i 2022. Det er også første konserten som gjøres uten publikumsrestriksjoner grunnet pandemien. Med andre ord er dette en sjelden begivenhet som du bare må få med deg! 

Daniel Herskedal - tuba og basstrompet, Emilie Nicolas - vokal, Eivind Aarset - gitar, Helge Andreas Norbakken – slagverk