Alexander Abreu & Havana D’Primera

Havana D'Primera
Jazz
Salsa
Cosmopolite Scene | Oslo Jazzfestival
fredag 16. august 2024
Dørene åpner 20:00
Konsert starter 21:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
575,- / 525,-
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Alexander Abreu & Havana D’Primera

Alexander Abreu & Havana D’Primera er Cubas mest foretrukne salsaorkester, som kommer til Oslo på sensommeren, nærmere bestemt 16. august, for å svinge publikum inn i latinske rytmer!

16-mannsbandet som ble grunnlagt av trompetisten Alexander Abreu består av Cubas fremste musikere som spiller timba, den kontemporære salsaorkester-musikken fra Cuba. Abreau, som også er vokalist, er kjent for sin sofistikerte og melodiske stemme og musikerne spiller melodier som fusjonerer salsa, jazz, RnB, funk og Afro-Cubansk folklore.

«Alexander Abreu og hans musikere glemmer aldri sine røtter» - Havana Music School

Passaporte er et av bandets mest populære album, som handler om det typiske hverdagslivet på Cuba. Albumet gjorde bandet kjent internasjonalt, da det ble kåret til «Best Latin Albums of The Year» av National Pubic Radio i USA og til «10 Best Latin Music Albums of The Time» av Los Angeles Times.

Alexander Abreau, som både skriver låter og orkestrerer musikken til bandet har uttalt om låtskriving til avisen Prensa Latina: «Å skrive sanger som skaper identitet er komplekst, og ikke noe man lærer over natten. Det er noe som kommer fra hjertet. Det er en dyp kjærlighet og medfølelse for Cuba, landet jeg ble født i og som jeg skal dø i.»

GLOBAL A GO-GO har skrevet om Passaporte: «Bandet spiller som de beste jazzmusikerne, uten å glemme at i løpet av hver låt så må de ha fått danserne i sving. Dette er dansemusikk som er på sitt mest sofistikerte, slik jazzmusikk kunne ha utviklet seg, hadde det ikke endt opp som sitt-ned-og-lytt-musikk. Utmerket!»

Siden sin grunnleggelse i 2007 har Havana D’Primera utgitt 6 studioalbum og et livealbum. Deres siste utgivelse er Pueblo Grifo fra 2023, som handler om Abreus oppvekst i provinsen Cienfuegos. Særdeles dansbar, med overraskende rytmer som rumba og referanser til urban musikk, men sist, men ikke minst: Den aller beste cubanske dansemusikken!

DJ Sezar og DJ Piedra spiller hete latinske rytmer før og etter Alexander Abreu & Havana D’Primera!

DJ Sezar har spilt salsa, jazz og latinhouse og har hatt internasjonale bookinger siden 2005. Hans gøyale og varierte sett, som skapes i improvisasjon i takt med dansegulvet vil holde deg på dansegulvet hele natten!

DJ Piedra er svært lidenskapelig opptatt av latinske musikksjangre: Salsa, cubana, timba, son, bachata og reggaeton! DJ Piedra har spilt for Oslo Caribbean Festival  og han har varmet opp for mange internasjonale stjerner! Han gir publikum den opplevelsen på dansegulvet de ikke visste at de trengte.  


Line up:
Alexander Abreu – Bandleder og vokal
Amaury Pérez – trombone og kor
Yoandy Argudín – trombone
Uyuni Martínez – trompet
Lázaro González – trompet
José Luis Hernández – saksofon
Yusef Díaz – keyboard
Raúl Gil – bass
Enrique Pérez – kor
Bernardo Rodríguez - piano
Luis Miguel Sanchez – keyboard, kor
Guillermo del Toro – perkusjon
Camilo Bonne – perkusjon
José Julián Morejón – perkusjon
Yasser Mejías - güiro
Bruno Nápoles – guitar

Konserten er en del av Oslo Jazzfestival
Konserten er i samarbeid med Radio Latin-Amerika

Radio Latin-Amerika


Oslo Jazz