The Breath + Sudan Dudan

The Breath
Folk
Cosmopolite Scene
fredag 19. april 2024
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
280/230,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

The Breath + Sudan Dudan

Det var på WOMEX – en utstillingsmesse for musikk fra verden i Spania – at kunstnerisk leder på Cosmopolite fikk øynene opp for The Breath. Bandet leverte en hjerteskjærende, rå og kraftfullt ærlig konsert, som gjorde at vi momentant ønsket å invitere dem til Cosmopolite Scene.

«Stille, ubønnhørlig, The Breath har blitt en av de ... mest spennende folkemusikerne ... «Only Stories» ... en akustisk innspilling som bretter seg ut som en papirblomst" – THE FINANCIAL TIMES

The Breath består av den britiske gitaristen Stuart McCallum og sanger og fløytist Ríoghnach Connolly fra Irland. McCallum var et erfarent bandmedlem fra The Cinematic Orchestra, og Connolly en storslagen personlighet med en mektig stemme, og sammen bestemte singer-songwriter duoen seg for å lage folkemusikk med et kontemporært tilsnitt.

«Røtter i folkemusikken, men med andre horisonter … den sjokkerende, fantastiske, berusende stemmen til Ríoghnach Connolly» - THE GUARDIAN

Connolly er historiefortelleren – som synger om barndommens sommere, den første kjærligheten, urettferdigheten etter kolonitiden og sorg.

Duoen har gitt ut tre album på Real World label og i etterfølgelsen av albumet fra 2019 «Only Stories» hvor de spilte inn musikk de hadde laget tidligere, i en mer akustisk utgave, fikk Connolly både «Best Folk Singer» og «Singer Of The Year» av BBC R2 Folk Awards.

«Rå, sjelfull, ofte hypnotiserende, rik tekstur og frodig konstruert ... allsidig overbevisende vokal» - MOJO

Line up:
Ríoghnach Connolly – vokal og fløyte
Stuart McCallum - gitarist

Sudan Dudan

For å skape en enda mer komplett musikalsk opplevelse har vi booket den norske folkemusikk-duoen Sudan Dudan til å spille etter den Irsk-Britiske duoen The Breath.

Sudan Dudan er en duo med Anders Erik Røine og Marit Karlberg på vokal, gitar, langeleik, fele, harmonium og munnharpe.

Bandet har gitt ut fire plater hittil, hvorav den siste heter «Heimen der ute» fra 2018. I en anmeldelse av albumet skriver Folkemusikk.no: «Det finnes en rekke gode duoer her i verden. De beste av dem skaper en ny stemme ut fra to eksisterende, og ofte også noe ganske nytt fra etablerte formler. Det har også Sudan Dudan gjort.»

Også Aftenposten var svært begeistret over albumet, som anmelder kalte en «kjærkommen gjenkomst fra Sudan Dudan»:

«Begge står fjellstøtt i tradisjonsmusikken, men duoen bærer i seg mye mer. Når de synger «Du arme sjel, som vandrer der», åpningsstrofen til «Festen», gripes man i hjerteroten. For et lydbilde. Så nedstrippet og virkningsfull der de på utsøkt vis spiller på lys og mørke.»

Line up:

Anders Erik Røine – vokal, gitar, munnharpe, fele
Marit Karlberg – vokal, langeleik