Oslo Kulturnatt: AySay

AySay
Folk
Elektronika
Cosmopolite Scene
fredag 15. september 2023
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
Fri entrè
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Oslo Kulturnatt: AySay

I Luna Ersahins stemme bor historien til en hel person, som er del av en sammensatt verden.

Luna er frontvokalist i AySay, et band som bruker både tyrkisk, dansk og kurdisk i sine sangtekster, med Luna på vokal og saz (tradisjonelt anatolisk strengeinstrument i lutt-familien), Aske Døssing Bendixen på trommer og Carl West Hosbond på gitar. «En blanding som fungerer utmerket godt», ifølge Rootsworld.

Produksjonen er en spenning mellom anatoliske musikktradisjoner, rik instrumentbruk og elektronika. Musikken er fargerik, sammenflettet og overraskende. For det dansende publikum er musikken medrivende, groovy og oppløftende!

«Uforglemmelig» - GAFFA

Bandet fra Aarhus feirer mangfold i en splittet verden – ved å skape en smeltedigel av ulike lyder og musikalske uttrykk. Instrumenter som blir tatt i bruk er saz, klarinett, oud, fiolin og forskjellige fløyter fra Midtøsten.  

«Ytterst majestetisk» - Rootsworld

Debutalbumet Su Akar, som betyr «vannet flyter», et tyrkisk ordspråk som betyr at når vannet flyter, så finner det sin vei. Hovedperson i bandet er frontvokalist Luna Ersahin hvis ifølge Rootsworld har «en karismatisk stemme som raskt beveger seg fra sensuell flørting til fullblodig høystemt vokallyd og en klangfarge som fanger øret».

I 2023 kommer AySay ut med albumet ’KÖY’, som ut ifra tittel å dømme også henter inspirasjon fra Lunas tyrkiske herkomst. 

Line-up:

Luna Bülow Ersahin  - vokal, saz, synth, pandeiro

Aske Døssing Bendixen - trommer

Albin Andersson – bass

Mikas Nikolej Bøgh Olesen - gitar