Klezmernatt

Klezmernatt
Folk
Jødisk Museum
lørdag 9. september 2023
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
270/220,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Klezmernatt

Jødisk Museum i Oslo kan med glede og på ny invitere til Klezmernatt! Tradisjonen med å avholde en årlig konsert med klezmermusikk har blitt 15 år i år, og det er duket for jubileum. Konserten avholdes på Cosmopolite Scene lørdag 9. september.

I år er det de to bandene Klezmerata Hamburg og Styrian Klezmore som byr på sødmefylte og energiske toner. I alt får vi hele tretten musikere på scenen denne kvelden!

Klezmerata Hamburg
Guido Jäger, kontrabassist i bandet, gjestet Klezmernatt sammen med den verdensberømte klarinettisten Giora Feidman i 2019 – og det svingte! Vi ønsker ham velkommen tilbake til den samme scenen, nå med nytt band.

Siden 2018 har Klezmerata Hamburg bydd på et rikt repertoar av tradisjonelle jiddiske sanger, i tillegg til nye og spennende komposisjoner. Musikken er både melodiøs og følsom, energisk og sprudlende. De fire musikerne har sitt ståsted i flere ulike tradisjoner, både klassiske og jazz – og sammen formidler de ren musikkglede!

Bandet består av:
Kateryna Ostrovska – sang, gitar og perkusjon
Jana Mishenina – fiolin og sang
Valentin Butt – trekkspill
Guido Jäger – kontrabass


Styrian Klezmore
Styrian Klezmore stiller med hele ni musikere, klare for å ta byen med storm. Her møter det tradisjonsrike det moderne, og vi får presentert høyenergisk klezmermusikk ispedd både swing, kabaret, balkanmusikk og tango. Det er høy risiko for at det vil rykke i dansefoten hos flere!

Basert på albumproduksjonen Klezmer Explosion, ble Styrian Klezmore grunnlagt våren 2021 av klarinettist Moritz Weiß og trekkspiller Ivan Trenev. Orkestersjef Weiß, med lang erfaring innen klezmersjangeren leder et samkjørt orkester denne gangen bestående av:

Moritz Weiß – klarinett og bassklarinett
Maximilian Kreuzer – kontrabass
Ivan Trenev – trekkspill
Albin Krieger – fiolin
Lukas Kleemair – slagverk
Simon Kintopp – trombone
Johannes Fruhwirth – trompet
Simon Reithofer – gitar
Alana Macpherson – saksofon