James Morrison - Live in Oslo

James Morrison
Jazz
Storband
Prime Time Orchestra
søndag 15. oktober 2023
Dørene åpner 18:00
Konsert starter 19:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
450/300/150,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

James Morrison - Live in Oslo

James Morrisoin er australsk jazzmusiker, multiinstrumentalist, og kalles for «JAZZENS GENI».

Som musiker er han mest kjent for sitt trompetspill, men han spiller også trombone, tuba, saxofon, klarinett, kontrabass og gitar. Han begynte å spille piano da han var 6 år og begynte med trombone/ trompet da han var 7 år. Da han var 9 år dannet han sitt eget band, og i en alder av 13 år begynte han å spille profesjonelt på nattklubber.

Morrison er en ettertraktet musiker på de største jazzfestivalene i verden, og har har spilt med en rekke artister bla Ray Charles, Quincy Jones, Maynard Ferguson og Wynton Marsalis. Han har også vært programleder for Top Gear Australia.

Når han ikke skriver filmmusikk, komponerer eller spiller, liker han å slappe av med å fly sitt eget fly eller kjøre rallymesterskap.

Søndag 15. oktober kommer han til Cosmopolite Scene for å briljere med trompet og trombone med Prime Time Orchestra og et spennende repertoar.

 

Prime Time Orchestra er nå så heldige å få med seg en av Norges aller beste trombonister Tarjei Grimsby fra Skjetten med på konserten som en ekstra soloartist og han kommer med noen av hans egne komposisjoner arrangert for dette eventet.

Tarjei W. Grimsby regnes i dag som en av Norges mest allsidige trombonister med virke innen både klassisk og jazz. Han er fast ansatt i Det Norske Blåseensemble, men også aktiv som frilanser innenfor teater, studio og TV. Han har vært fast i blåserekken til det norske rockebandet Bigbang og i orkesteret i TV 2-programmet Skal vi danse. Grimsby er mye brukt som solist og har i senere tid også jobbet mye som dirigent. Han har spilt med artister som; Michael Bublé, Chick Corea, Big Bang, Lill Lindfors, Wenche Myhre, Katrina and the Wales, Chip Taylor, Bjørn Eidsvåg, Sigvart Dagsland, Sylia, og Atle Pettersen.

I 2014 var han sammen med nylig avdøde saksofonist Knut Risnæs, første mottaker av Frode Thingnæs legat. I 2016 ble han som første trombonist i Skandinavia, artist for det prestisjetunge trombonemerket Rath.