Caravana Banda

Caravana Banda
Balkan
Flamenco
Polske Filmdager | Cosmopolite Scene
fredag 20. oktober 2023
Dørene åpner 18:00
Konsert starter 19:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
250/200,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Caravana Banda

Konserten kombineres med en minnekveld dedikert til den polske dramatikeren Sławomir Mrożek på tiårsdagen for hans bortgang. Kunstneren var nært knyttet til Mexico gjennom et langvarig forhold til Susana Osorio-Mrożek.

Eventet holdes i forkant av konserten fra kl 19.00.

Ikke gå glipp av denne eksklusive jubileumskonserten! Polske filmdager - den største polske kunstfestivalen i Norge - fyller 10 år.  I den anledning inviterer vi til et besøk i CARAVANA BANDAs spennende univers, og til polsk-meksikansk fiesta på Cosmopolite Scene. 

CARAVANA BANDA er en slående blanding av spansk-, balkan- og sigøyner-inspirert jazzmusikk, hvor melodier sunget på 12 forskjellige språk går på kryss og tvers i et fascinerende musikalsk flettverk. Man kan kalle det en forestilling og ikke bare en konsert, fordi bandet bevisst bruker teaterteknikker og gjør hver opptreden til et ekte show. Det tsjekkiske messingorkesteret er en perfekt match til polske Magda Navarretes fargerike stemme og flamencodans, og forestillingen avsluttes med en felles feiring i latinske rytmer. 

Det første du legger merke til, er bandets energi. Så vil du høre melodier fra mange århundrer, hentet fra sigøyner-historier, balkanmusikk og kronglete melodilinjer fra Kurpie-regionen. Det hele drives fram av flamenco- og latino-rytmer. CARAVANA BANDAs repertoar omfatter tradisjonelle melodier fra Polen, tsjekkiske Morava, Romania, Albania, Serbia, Spania og Portugal. I forbindelse med tiårsjubileet for festivalen Polske filmdager åpner vi oss enda mer for hele verden. I den anledning vil musikerne også dra inn meksikanske tradisjonelle rytmer som bolero, mariachi og huapango. Du blir også kjent med bandets egne komposisjoner - fulle av gripende tekster og melodier, samt strålende, originale arrangementer.

CARAVANA BANDA sjonglerer med stiler, rytmer, melodier og språk. Det som knytter dem sammen, er Magda Navarretes rørende stemme og dans. I det ene øyeblikket synger hun den spanske nasjonaldansen bolero, i det neste gjennomtrengende flamenco-melodier eller slaviske folkemelodier. Artisten skifter fritt mellom stemninger og vokale uttrykk, og slik "reiser" hun gjennom ulike kulturelle områder. Hun forblir imidlertid alltid tro mot sin opprinnelige lidenskap for verdensmusikk, som gjennomsyres av hennes temperament, sceniske karisma og energi.

Bandet ble etablert av Tomas Prusa, en av vokalistene til kultbandet Vltava fra Tsjekkia, og Magda Navarrete, kjent i Polen og Sør-Amerika som sanger og danser. I over fem år har bandet trollbundet publikum i Tsjekkia, Slovakia, Tyskland og Polen, Finland, Marokko og Spania. Caravana Banda-musikerne har spilt på mange internasjonale festivaler, blant annet kanadiske "Folk Alliance". I 2018 ga de ut albumet "Mezihra", som kombinerer de originale ideene til Tomas Prusa og Magda Navarrete med  tradisjonelle melodier fra forskjellige deler av Europa. Vanligvis er bandet å finne på scenen til Syrena Teater i Warszawa, hvor de fremfører sin  caravana-forestilling med jevne mellomrom.

Caravana Banda er svimlende og hypnotiserende. Lyden av musikken deres, som er en blanding av slavisk og balkansk folkemusikk med spansk flamenco, vekker et indre behov for å bevege seg. Det er umulig å ikke smile mens man hører på dem, det er umulig å ikke danse med dem." Casey Philips /MEG MAGAZINE/ Irland

Line-up:

Magda Navarrete – vokal, dans
Tomas Prusa – musikkarrangementer, saksofon, vokal
Andrzej Lewocki – gitar, oud, cajón
Jiri Genrt – tuba
Jakub Masek – eufonium
Vaclav Kalenda – trompet
Mateusz Sieradzan – tapan, cajón, darabuka

I samarbeid med:

Polske filmdager

PFD

Medfinansiert av: 

Kulturfondet

Fritt ord

Republikken Polens ambassade i Oslo