Vestafrikansk festaften

George Ofori
Vestafrikansk
Cosmopolite Scene | Film Fra Sør
fredag 17. november 2023
Dørene åpner 18:00
Konsert starter 19:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
350/250/200,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Vestafrikansk festaften

Fredag 17. november blir det vest-afrikansk aften på Cosmopolite Scene!
18:00 - Dørene åpner
18:45 - Q&A med regissør Moussa Sene Absa
19:00 - Visning av filmen XALÉ
21:00 - Konsert med the King George Band & Bacary Sagna

Om Xalé:
Awa og Adama er et 15 år gammelt tvillingpar som bor i et nabolag i utkanten av Dakar. Awa er smart, flink på skolen, og har store fremtidsutsikter. Etter at bestemoren dør blir de boende hos onkelen Atoumane, som etter planen skal gifte seg med deres kusine, Fatou. Fatou har imidlertid ingen interesse for sin onkel, og en kjede hendelser settes i gang, som fører til et overgrep mot Awa. Den tragiske fortellingen formidles på en intens måte av regissør Moussa Sene Absa, i den tredje filmen i hans trilogi om kvinner i hjemlandet Senegal – alle en hyllest til kampen mange senegalesiske kvinner kjemper daglig.

 

Om the King George Band & Bacary Sagna:
George Kwadwo Ofori, med artistnavnet King George VIII, er en 30-årig norsk/ghanesisk artist og produsent med en lidenskap for musikk fra Ghana! Lydbildet henter inspirasjon fra afro-inspirert R&B, hip-hop, elektronisk musikk og en gjenfødelse av vestafrikanske sjangere som highlife og palm wine afrobeat. King George VIII and the King George Band er et 4-mannsband med King George VIII i front, Louis Waltisberger, Clément Moliné og Anita Antal. Med seg på scenen denne kvelden er den eminente senegalesiske grioten, perkusjonisten og trommisen Bacary Sagna.
 

Line up:

George Kwadwo Ofori – vokal
Louis Waltisberger – bass
Clément Moliné – trompet
Anita Antal – vokal og fløyte
Bacary Sagna – perkusjon og trommer

 

Om Film fra Sør:
Film fra Sør er verden som kommer til Oslo. En verden av snåle, gripende, rystende og lattervekkende historier som treffer en i magen og åpner hjerter. Med det nyeste og beste fra Afrika, Asia og Latin-Amerika, bringer hovedstadens eldste filmfestival oss nærmere kulturer noen har sterke bånd til og andre liten peiling på. I samspill med de mektige fortellingene gjør internasjonale gjester og spennende samtaler Film fra Sør til en av byens viktigste kulturarenaer.