Sara Parkman

Sara Parkman
Moderne folk
Elektronika
Oslo World
fredag 3. november 2023
Dørene åpner 20:30
Konsert starter 21:30
Scene
Cosmopolite
Billettpris
400/320,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Sara Parkman

Et stort gjennombrudd på den svenske folkemusikkscenen. 

Sara Parkman har funnet nye og uventede måter å omfavne svenske tradisjoner på. Sansen for sterke melodier og store dramatiske øyeblikk i musikken har gitt fiolinisten, sangeren og komponisten et stort gjennombrudd på den svenske folkemusikkscenen. 

Musikken hennes kan høres gjennom tåka på skogsrave, men inneholder også overrumplende intime øyeblikk, hvor lydene av de akustiske instrumentene og stemmen er alt som betyr noe. Da hun spilte på Blå i mars, ble vi fullstendig blåst av banen av stemmekraften, tilstedeværelsen og den emosjonelle slagkraften i musikken hennes. Neste dag kontaktet vi henne og inviterte henne tilbake til Oslo World. 

Parkman debuterte med Sara Parkmans Skog i 2016. For det ble hun kåret til årets artist under Folk & Världsmusikgalan, en svensk feiring av folkemusikk fra hele kloden. Det har blitt flere album og utmerkelser siden, Grammis-nominasjoner og Dagens Nyheter’s Culture Prize, i tillegg til albumene Matriarkerna (2017) og Vesper (2019). 


I 2022 kom Eros, agape, phila ut. De tre forskjellige ordene som for kjærlighet i gammelgresk blir utgangspunkter for musikalske utforskninger av begjær, ømhet, vennskap og familiebånd. På dette albumet og på 2023-utgivelsen Funeral Folk, som er et samarbeid med Maria w Horn, viser Parkman sin kunstneriske sult. Hun finner inspirasjon fra utenfor folkemusikken i alt fra bibeltekster til tegneserier og TV-serier, finkultur, kitsch og popmusikk. Store kontraster, men i Sara Parkmans musikk, finnes det alltid håp i den emosjonelle og stilmessige malstrømmen.