Odd René Andersens Soul City

Odd René Andersens
Soul
My Motown
lørdag 11. november 2023
Dørene åpner 20:00
Konsert starter 21:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
460,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Odd René Andersens Soul City

Odd René Andersen har i mange år tilhørt eliten av norske vokalister og blir ofte omtalt som Norges ubestridte soulkonge. 11. november inntar han Cosmopolite Scene med fullt band og rødglødende soul.

Mange kjenner Odd René som frontfigur for Dream Police, som bunnsolid storbandsolist eller for hans mange TV-opptredener – ikke minst i programserien Beat for Beat. Han var en av EMIs storsatsinger på midten av 90-tallet. Debutalbumet «Break of dawn» fra 1995 forhåndsolgte 30.000 eksemplarer og sikret ham jobber med blant andre Paul McCartney, Tina Turner og Joe Cocker.

Odd René har de siste årene endevendt katalogen til plateselskapet Tamla Motown, og han har levert stilsikre, personlige versjoner av musikk fra hele den amerikanske soultradisjonen. Det betyr gospel-og-blues-soul av gudfar Ray Charles, James Browns soulfunk og udødelige klassikere fra artister som Stevie Wonder,  Marvin Gaye og Michael Jackson. 

Odd René frontet i ti år soulshowene My Motown på Båthuset Scene i Fredrikstad, og har  sammen med sitt faste band Soul City turnert kulturhus og konsertscener over hele landet. 

Bandet, bestående av noen av landets fremste musikere innenfor sjangeren, har fulgt med på suksessen helt siden starten og leverer et musikalsk fyrverkeri av ypperste klasse. 

Hovedpersonen selv er kjent for å gå knallhardt ut og holde tempoet og trøkket oppe til siste slutt.  Dette er klassisk soul på sitt aller, aller beste.  Men det låter ikke polert, det låter røft og ekte.