Huun-Huur-Tu

Huun-Huur-Tu
Strupesang
Oslo World
fredag 3. november 2023
Dørene åpner 18:00
Konsert starter 19:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
350/280,-
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Huun-Huur-Tu

Strupesangvirtuoser fra Tuva.

Helt siden de ble stiftet på starten av nittitallet og ga ut gjennombruddsalbumet The Orphan’s Lament i 1994, har kvartetten Huun-Huur-Tu fra Tuva, en republikk sør i Sibir, brakt rituell strupesang fra Sentral-Asia til publikum over hele verden. De har ikke bare blitt en gigantisk livesuksess og et navn som nyter stor gjenkjennelse - de har spilt en helt særegen rolle i å spre kunnskap om strupesangtradisjonen i den moderne musikkvirkeligheten. 

Suksessen deres er bemerkelsesverdig og uforutsigbar - tilbake i 2002, fikk de en sommerhit i Hellas med en remiks av låta “Eki Attar”. Bandet fulgte opp med et studioprosjekt som het Spirits of Tuva med DJer fra ulike land, som dominerte salgslistene for global musikk i Europa når det ble sluppet. Suksessen har ført til filmmusikk, en rekke forskjellige musikalske samarbeider og et omfattende bokprosjekt om Tuvas kultur. 

To medlemmer fra originalbesetningen er fremdeles med - Kaigal-ool Khovalyg og Sayan Bapa. I årenes løp har de spilt for konger og dronninger, musikknerder av alle slag, de har fremført musikken sin i konserthus og på festivaler. De har også stått for minneverdige konserter på Oslo World i 2009 og 2014. Vi gleder oss til å ønske dem velkommen tilbake for tredje gang i år!