Albumrelease - Malena

Alexandra Archetti Stølen by Agnete Brun
Jazz
Alexandra Archetti & Steinar Raknes
onsdag 29. november 2023
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
300,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Albumrelease - Malena

Alexandra Archetti: Albumrelease - Malena

Sitat: «Vi har bare et liv, men i det ene livet vi lever, lever vi mange liv. Å gi ut denne platen er som å gi liv til en drøm jeg har båret med meg fra jeg var liten.

Sangene er fra barndommen og ungdomstiden min, fortid og nåtid. Dette er sanger jeg har fått, samlet på og hatt lyst til å gi videre. Denne plata er en hyllest til kjærligheten, til familien, til musikken, til Argentina.

Sommeren 2005 mistet jeg faren min og befant meg i et bekmørkt sted. Å være flerkulturell er sammensatt, og noe av det vanskeligste å vite når en forelder med røtter i et annet land dør, er hvordan man skal klare å ta vare på identiteten sin. Sommeren 2005 følte jeg at jeg mistet alt, at jeg ikke kom til å klare å ta vare på eller videreføre min argentinske arv. Jeg var overbevist om at med pappas død ville jeg miste mine argentinske røtter, kontakten med familien, språket, kjærligheten til fotballen, den latinamerikanske livsgleden. Men heldigvis er vi ikke satt sammen sånn. For det vi har fått har vi med oss, og vi kan gi det videre til de vi er glad i. Denne plata er et forsøk på det. Ta vare på og gi videre noen av de fineste sangene jeg vet. Det er en min måte å hedre faren min på, huske ham, og Argentina. Det er min måte å kunne lukke øynene og se for meg landskapene jeg har opplevd fra utallige timer i bil i det langstrakte landet Argentina».

Alexandra Archetti Stølen er sjef for musikkfestivalen Oslo World. Fra 1998 til 2002 drev hun Kulturslottet Soria Moria, og i en årrekke var en av landets ledende tangodansere, mest kjent for sin rolle som Regine i tangoforestillingen Tanghost.

Sammen med jazzmusiker og ektemann Steinar Raknes har hun spilt inn sitt debutalbum «Malena», som består av 11 unike og personlige versjoner av låter fra den latinamerikanske sangboken. Platen ble spilt inn og mikset i mai i studioet OsloFuzz av lydtekniker Daniel Wold. Bildene er tatt av fotograf Agnete Brun på parets loft på Fagerborg i Oslo. Design: Nick Alexander / Tundragroup.

Alexandra Archetti – vokal

Steinar Raknes – arrangementer, kontrabass og elektronikk

Platen slippes 10. november på Reckless Records.

Plakat