IQ

IQ
Rock
We Låve Rock Concert
fredag 17. mars 2023
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
450,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

IQ

WLRC er glade for å presentere IQ - IQ40 - 40 år på veien. Etter Covid 19 ser vi nå frem til en fantastisk kveld med et av Storbritannias største progressive rockeband.

Med store feiringer planlagt for deres 40-årsjubileum i 2021, inkludert en turné, utgivelsen av en omfattende bandbiografi og flere andre overraskelser, beholder IQ en unik plass som et av de ledende og mest respekterte progressive rockebandene de siste fire tiårene.
Gruppen ble dannet i 1981 av gitarist Mike Holmes og keyboardspiller Martin Orford. De rekrutterte bassist Tim Esau det året, fulgt av vokalist Peter Nicholls og trommeslager Paul Cook i 1982, da de ga ut sitt første kassettalbum 'Seven Stories Into Eight'. Konstant gigging i hele Storbritannia førte til at de ble et fast innslag på Londons legendariske Marquee Club hvor deres første vinylalbum 'Tales From The Lush Attic' ble urfremført i 1983. En lang karriere med innspilling og turné i Storbritannia, Europa og Amerika ble akkompagnert. av en rekke anerkjente albumutgivelser, inkludert høydepunktene 'The Wake' (1985), 'Ever' (1993), 'Subterranea' (1997), 'Dark Matter' (2004) og 'Frequency' (2009).

I 2011 feiret IQ sitt 30-årsjubileum med ankomsten av keyboardspiller Neil Durant og med returen, etter 20 år, av bassist Tim Esau, kunne bandet feire dette landemerket i sin strålende karriere med fire originale medlemmer.
I denne siste formen fortsatte IQ med å spille inn sitt ellevte studioalbum, 'The Road Of Bones', i 2014, og mottok universell anerkjennelse og vant en rekke 'Årets album'-priser fra progressive rockemedier.
Dette ble fulgt, i 2019, av utgivelsen av det etterlengtede tolvte studioalbumet 'Resistance', igjen til universell anerkjennelse, som toppet flere hitlister og med mange kalte det deres beste album hittil, en skikkelig utmerkelse for en gruppe som startet rundt 40 År siden.
På IQ40-turneen vil bandet vise frem ikke bare deres nyeste album, men også musikk som spenner over deres karriere til dags dato.

 

IQ logo