Jan Akkerman (ex. Focus) & Band

Jan Akker
Rock
Jazz
Cancan Live
tirsdag 23. mai 2023
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
460,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Jan Akkerman (ex. Focus) & Band

Den nederlandske gitaristen Jan Akkerman fikk sitt internasjonale gjennombrudd med bandet Focus tidlig på 70-tallet. Som soloartist har han gitt ut et 30-talls album og turnerer fortsatt ekstensivt med sitt eget band.

 

Focus var et av de store, progressive rockebandene på 1970-tallet. Med sin blanding av klassisk musikk, rock og jazz inntok de hitlistene på begge sider av Atlanteren med låter som «Hocus Pocus» og «Sylvia». Albumene «Moving waves», «Focus III» og «Hamburger Concerto» blir fortsatt regnet som klassikere innen genren.

Jan Akkermans blendende teknikk og umiskjennelige tone har gjort ham til en av de beste og mest innflytelsesrike gitaristene i verden; en posisjon som ikke bare skyldes det faktum at det britiske rockemagasinet Melody Maker kåret ham til verdens beste gitarist, foran Eric Clapton og Jimmy Page,  men først og fremst på grunn av hans dristige spillestil og evige trang til å utvikle seg.

Som soloartist har han gitt ut plater innenfor et bredt musikalsk spekter og samarbeidet med musikere som B.B. King,  Alan Price, Peter Banks, Jack Bruce, Charlie Byrd, Phil Collins, Paco de Lucía og Ice-T.

I en alder av 76 år er Jan Akkerman fortsatt svært aktiv som turnerende musiker. Med seg til konserten på Cosmopolite har han sitt faste band bestående av Coen Molenaar (keyboards), Marijn van den Berg (trommer) og David de Marez Oyens (bass). Repertoaret vil bestå av en blanding av Focus og låter fra hans solokarriere.