The Staples Jr.Singers

The Staples Jr.Singers by Eliza Grace Martin
Soul
Cosmopolite Scene
onsdag 15. februar 2023
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
300/250,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

The Staples Jr.Singers

«When Do We Get Paid?» er et album fra 1975, skrevet og sunget med en slik råhet i følelsene at den ved gjenutgivelsen i år har tatt musikkanmeldere verden over med storm. 

Gospelgruppen the Staples Jr. Singers er en søskenflokk som kommer fra Aberdeen, Missisippi og som begynte sin sangkarriere med å opptre i talentkonkurranser og på gårdsplasser ved elven Tombigbee.

«Full av følelser» - The Times
«En hovedbestanddel av gospelhistorien» - The Vinyl Factory

The Staples Jr. Singers tilbrakte ungdomsårene ved å reise i en van gjennom bibelbeltet. Noen ganger fremførte de så mange som tre show på en dag. Sørstatene var på papiret blitt de segregert, men bandet kunne likevel ikke være helt trygge på om restaurantene ønsket å servere dem mat. «When Do We Get Paid?» er spørsmålet søskenflokken stiller seg da de vet at foreldrene sliter nok med å skaffe dem mat og tak over hodet.

«Funken er genuint modig, dansbar og nesten «skitten»…» - Dusted

Musikken til bandet er funky gospel-soul som har kraften til å hjelpe oss ut av mørke og problemfylte tider. Dette kan vi takke The Staples Jr. Singers for, fordi de allerede på 70-tallet brøt med gospel-normene og heller lot musikken svinge i sitt rytmiske driv. 


«Så gripende at selv de vantro vil bli hypnotisert» - Falter