Mulatu Astatke

Mulatu Astatke
Jazz
Oslo Jazzfestival
mandag 14. august 2023
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
450/337
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Mulatu Astatke

Ethio-jazzens far 

Mulatu Astatke, født i den Vest-Etiopiske byen Jimma, studerte musikk i London, New York og Boston, hvor han var den første afrikanske studenten ved det prestisjetunge universitetet Berklee College of Music. Her mottok han også en æresgrad i 2012. 

Astatke ledet bandet sitt på vibrafon og congatrommer (instrumenter han introduserte til etiopisk populærmusikk), samt flere andre perkusjonsinstrumenter, tangenter og orgel. Han har samarbeidet med en rekke bemerkelsesverdige musikere i både Etiopia og USA. Han har blant annet arrangert og spilt sammen med Mahmoud Ahmed, og opptrådt som gjest på Duke Ellingtons tour i Etiopia i 1973. 

Mulatu Astatke bærer vitne av en ekstraordinær  karriere, som har gitt han tittelen Ethio-jazzens far. Fra hans musikalske studier ved Berklee og Trinity College, banebrytende utgivelser med det legendariske plateselskapet Amha Label i Addis Abebas gullalder, til bidragene hans på Jim Jarmush kultfilm Broken Flowers, hans adopsjon av den musikalske ungdommen i Europa og USA og sampling av en rekke hiphoplegender, har Astatke en unik musikalsk historie. 

Hans nyeste album, Sketches of Ethiopia, er en hyllest til rytmene og dansene fra Mulatu Astatkes hjemland, som fremdeles er drivkraften hans. Albumet er bevis på at den store nestoren av etiopisk jazz fremdeles ikke står stille. 14. august blir alt annet enn en vanlig mandag, når Mulatu Astatke går på scenen under Oslojazz 2023. 

Line-up:
Mulatu Astatke - vibrafon, wurlitzer, perkusjon

James Arben - MD, saksofon, fløyte
Byron Wallen - trompet
Danny Keane - cello
Alexander Hawkins - piano, keyboard
John Edwards - bass
Richard Olatunde Baker - perkusjon
Jon Scott - trommer