Oslo Kulturnatt: Safario + Artificialice

Safario + Artificialice
Hip hop
Annet
Cosmopolite Scene | We Do Festival
fredag 16. september 2022
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
Fri entrè
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Oslo Kulturnatt:
Safario + Artificialice

Safario
«En energibombe på scenen» skriver P3 i sin anmeldelse av Norges unge, freshe og fremadstormende hip-hop-talent Safario.

Med sin energiske tilstedeværelse og karisma skaper Safario et klima på sine konserter hvor publikum er involverte og delaktige, et rom for åpenhet. På spørsmål om «Hva er det din generasjon forstår som ikke vi eldre forstår?» svarer Safario:

– At det er kult å bare være seg selv. At man ikke trenger å være så tøff hele tiden. Du kan ha på deg hva du vil. Før følte jeg at alle gikk med det samme. I dag tør folk å være litt mer ulike hverandre.

Safario er oppvokst i Oslo og på Holmestrand, men har røtter i Polen. I oppveksten hørte han på polsk reggae og han har latt seg inspirere av sine samtidige rap-kollegaer. Anmeldere synes å høre
referanser til Tyler the Creator, Frank Ocean og Ivan Ave i unghingstens musikk.

I løpet av Safarios korte, men intense hip-hop karriere har han rukket å utgi EPen «Kapiskate» - som fikk 5 stjerner av både GAFFA og Subjekt. Han har varmet opp for Arif og Unge Ferarri og spilt på flere av de store festivalene i Norge – Øya, Træna, Bylarm m.fl.

Subjekt konkluderer i anmeldelsen av «Kapiskate» slik: «Det mest imponerende med Safario er hans energiske flow og musikalske forståelse og utøvelse av melodier. Den smittsomme positiviteten og det gode vokabularet gir en internasjonal dimensjon.»

 

Artificialice
Alicja Sobstyl er en komponist, låtskriver, vokalist, fløytespiller og produsent som utgir musikk under artistnavnet «Artificialice». Hennes kunstneriske prosjekt karakteriseres av hypnotiske vokaler som kan minne om den islandske artisten Bjørk.

Musikken er en symbiose av elektronisk musikk og vokaler spekkladet med følelser. På albumet «Prisoners of expectations» formidler Artificialice en historie om å oppdage sin identitet og frigjøre seg selv fra fengselet som ens eget sinn kan være – hvor man ofte har skapt ideer om hva andre forventer til en selv.

 

Konserten er et samarbeid mellom Cosmopolite Scene og WE DO festival.

Oslo kulturnatt er Norges største endagsfestival med arrangement over hele byen. Det er en årlig mulighet til å bli kjent med kulturlivet i Oslo - helt gratis. Kulturnatten har blitt en hyllest til og en synliggjøring av Oslos kulturaktører. "Kulturens 17.mai"

WE Do Festival
Se hele programmet for festivalen her

      

Oslo Kulturnatt logo
Se hele programmet for Oslo Kulturnatt her