COSMOPOLITE 30 ÅR: Brasiliansk festaften med Grupo Zanza + FFS

Vera Americo av Julie Brundtland Løvseth
Cosmopolite Scene | Film Fra Sør
fredag 18. november 2022
Dørene åpner 18:00
Konsert starter 21:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
250,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

COSMOPOLITE 30 ÅR:
Brasiliansk festaften med Grupo Zanza + FFS

Film fra Sør og Cosmopolite inviterer til brasiliansk festaften med film og musikk fredag 18. november.

Boa Tarde Brazil

Verdens 5. største land og en interkulturell smeltedigel av dimensjoner. Landet feirer 200års jubileum som selvstendig stat, og har dessuten et spennende presidentvalg i oktober. Film fra Sør allierer seg med Cosmopolite, og setter av kvelden til brasiliansk film og musikk. På 1990/2000-tallet var Soria Moria en av festivalens hovedscener, og konsertscenen Cosmopolite var kino. Nå lager vi fest rundt vår felles historie, og tilbyr en helaften med film og musikk. Vi setter alle i kamphumør med den antirasistiske fremtidsthrilleren Executive Order, og avslutter kvelden med partysjarmørene i det brasilianske lokalbandet Grupo Zanza.

Kvelden starter med filmen Executive Order, og avsluttes med det brasilianske lokalbandet Grupo Zanza

Program: 

19:00 Film: EXECUTIVE ORDER 

21:00 Konsert: Grupo Zanza
 

EXECUTIVE ORDER

Flávia Lacerda, Lázaro Ramos, Brasil 2020 

Vi er i Brasil noen år frem i tid der et hvitt autoritært regime utsteder et direktiv, der alle med afrikanske aner (melanin i huden) tilbys en enveis billett tilbake til kontinentet. Den tilsynelatende gylende muligheten til gjenforening utvikler seg raskt til en brutal deportasjon. Målet er å kvitte seg med alle som har «feil» hudfarge. 

Executive Order

Grupo Zanza

Grupo Zanza er portugisisk og betyr «å gå rundt over alt». Vokalist Vera Americo forklarer ideen bak navnet: 

- Når man går rundt i sentrum og vandrer fra Grünerløkka til Tøyen så er det «Zanza», og mens man vandrer så kan man spre musikken. Grupo Zanza kan spille over alt!

Gruppen spiller brasilianske sanger som har betydd mye for vokalisten, Vera,  gjennom hennes oppvekst i Brasil. Dette inkluderer sanger av blant andre Caetano Veloso, Gilberto Gil, Elis Regina, Carlos Jobim og Djavan. Videre dykker bandet ned i en rekke forskjellige sjangere. Under konserten vil de også spille en favoritt innad i bandet, hiten Maskenda.

Festivaler og jazzklubbe har omtalt bamdet som “et musikalsk fyrverkeri” og har sagt at de «spiller med gnistrende musikkglede».

Line-up: 

Vera Regina Americo – vokal
Per Einar Watle – gitar
Gerardo Orego – bass
Lorenzo Nardocci - piano/synth
Kenneth Ekornes – perkusjon
Marius Tobias Hoven - trombone

Samarbeidet mellom Cosmopolite og Film fra sør-festivalen går langt tilbake i tid. På 1990/2000-tallet var Soria Moria en av festivalens hovedscener, og konsertscenen Cosmopolite var kino. Nå lager vi fest rundt vår felles historie. 

Film fra sør

Velkommen til helaften med film og musikk