Junipher Greene

Junipher Greene.
Rock
Cosmopolite Scene
Fredag 3. juni 2022
Dørene åpner 20:00
Konsert starter 21:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
420/370,- + avg.
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Junipher Greene

Line-up:

  • Freddy Dahl - Gitar og vokal
  • Bent Åserud - Gitar, munnspill og fløyter
  • Geir Bøhren - Trommer
  • Øyvind Vilbo - Bass
  • Jon-Willy Rødningen - Hammond B3
     

I Oslo, 1966, ble bandet Junipher Greene startet opp av Geir Bøhren, Øyvind Vilbo, Bent Åserud og Bjørn Sønstevold. Få måneder etter sluttet Sønstevold i bandet, og Øyvind Vilbo tok over som bassist. I tillegg ble Helge Grøslie med på orgel, og bandet som i utgangspunktet var et bluesband, utviklet seg til et mer eksperimentelt progressivt rockeband.

I 1971 ga Junipher Greene ut sitt første album – «Friendship». Det var en av de første progressive rockeplatene utgitt i Norge og den aller første norske dobbelt-LPen. Dobbel-LPen ble sett på som et vågalt trekk av plateselskapet deres, men viste seg å skulle bli stående som en bauta innen norsk rock. Videre spilte bandet på den første Woodstock-inspirerte musikkfestivalen på St. Hanshaugen i Oslo, hvor også «Friendship» ble spilt for aller første gang - noe som førte til deres gjennombrudd. Bandet fortsatte å turnere tungt på begynnelsen av 70-tallet, både i Europa og Afrika, i tillegg til å varme opp for store band som Deep Purple og Sweet.

Årene etter inneholdt utganger for flere av bandmedlemmene, og innganger for nye. Det ble også utgitt nye plater - Communication, Rewind og Forbudte Formiddagstoner – og singelen Slaraffenliv/Allah Toya i 1983. Dette ble det siste fra bandet før de gikk i oppløsning. I 2007 kåret Dagens Næringsliv plata «Friendship» til beste norske rockeplate, noe som førte til gjenforening av de opprinnelige medlemmene på Storåsfestivalen musikkfestival i 2008!

Siden har Junipher Greene spilt flere konserter, og i 2022 kommer de tilbake hvor de startet for å spille på Cosmopolite Scene! I forbindelse med 50 års utgivelsen av «Friendship» gir bandet ut en jubileumsbox. Få med deg ett av landets beste livegrupper på Cosmopolite 3.juni 2022!