The Organ Club: Diaspora Africanus (Ny dato 23.03.22)

Disopora @ Cosmopolite
Jazz
World
Cosmopolite Scene
fredag 4. februar 2022
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
270/220,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

The Organ Club: Diaspora Africanus (Ny dato 23.03.22)

Dispora Africanus  er en levende etterkommer av Quantum Force (QF) prosjektet – bygget på samme impro-mal som beskrevet over. Musikken er ”testet” på publikum gjennom flere konserter og har allerede vist at både musikere og publikum elsker formen å spille på og lytte til. Konseptet er spennende, ingen konsert blir helt lik, siden artistene byttes jevnlig ut og de nye artistene tilfører sine energier og artistiske talenter.

Det som likevel er viktig, er å opprettholde den musikalske kvaliteten. Bare de beste musikerne innenfor sine felt er med og bidrar. Her vil navn som kan være å finne på plakaten  Bugge Wesseltoff, Lasse Weeden, Gisle Johansen, Sankun Jorbateh, Luison  Capote, Brynyulf Blixx, Kristian Wentzel, Gisle Johansen, Sidiki Camara, Taro Vestøl, Andre Viervoll, Bafana Nhlapo, Ibou Cissokho, Per(Skranlebein), Charles Mena, Om ikke alle på en gang, så noen på hver konsert.

Musikken er et konsept – og som tittelen Diaspora Africanus antyder, er basis i musikken uttrykk fundert i opprinnelige afrikanske rytmer i møtet med brede musikalske sjangre og uttrykk fra hele verden. På høyden av sin energi settes både musikerne og publikum i en ”trancelignende” tilstand. Det foregår en interaktiv kobling mellom den kreative prosessen på scenen - i møte med publikum, som gjerne gir seg utslag i stor stemning og mye dans!