Cristina Branco

Cristina Branco
World
Cosmopolite Scene
Lørdag 11. september 2021
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
370/320,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Cristina Branco

Cristina Branco -vokal
Luis Figueiredo -piano
Bernardo Moreira -kontrabass
Bernardo Couto – portugisisk gitar

Cristina Brancos musikk beskrives som møtepunktet mellom eleganse, innovasjon og tradisjon, med den portugisiske fadoen som grunnpilar. Men Branco er kontroversiell hos fadopuristene; hun spiller ikke på de tradisjonelle fadostedene og bærer ikke de tradisjonelle kjennemerkene. Cristina Branco baner sin egen vei, inspirert av heltinner som Billie Holiday og Ella Fitzgerald på lik linje med fadoisten Amàlia Rodriguuez.

«Eva» er tittelen på Cristina Brancos siste album. Verket viser at Branco definitivt er en av de viktigste personlighetene i portugisisk musikk i nyere tid. Showene i Europa multipliseres og indikerer at uttrykket «fado-jazz» bare gir mer og mer mening.

''En fantastisk stemme som treffer deg i hjertet, strør salt i såret og gjør det godt igjen med helende balsam''. Cristina Branco formidler de dype følelser - portugisiske sanger om skjebnen. Det går et sorgens strøk gjennom fadomusikken. Likevel er musikken oppløftende, ja man blir faktisk lykkelig! Det er en del av fadoens spesielle tiltrekningskraft.

Vi ser frem til å kunne invitere Cristina Branco tilbake igjen på scenen med nytt repertoar den 11.september!

Konserten er støttet av Camões Institute og Republikken Portugals Ambassade i Oslo

Camões Institute  

 Republikken Portugals Ambassade i Oslo