Lenine & Martin Fondse: The Bridge II

Lenine & Martin Fondse
Jazz
World
Cosmopolite Scene
onsdag 24. november 2021
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
300/250,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Lenine & Martin Fondse: The Bridge II

Line-up:

Sanger og låtskriver Lenine har vært aktiv i brasiliansk musikk i over 30 år, med 13 album under eget navn, 6 Latin Grammy's og en rekke samarbeid med kjente navn som Maria Bethânia, Gilberto Gil og Milton Nascimento. Nå er han aktuell med prosjektet The Bridge ll sammen med den nederlandske pianisten Martin Fondse. 

Samarbeidet mellom den brasilianske sangeren og låtskriveren Lenine og den nederlandske pianisten og komponisten Martin Fondse startet i 2013 med prosjektet The Bridge I, Prosjektet besto av nye eleverte arrangementer av det rike repertoaret til Lenine for Martin Fondse Orchestra. De fant inspirasjonen i Maurício de Nassau-broen i den brasilianske byen Recife, som symboliserer det historiske forholdet mellom Brasil og Nederland. Sammen har de spilt på store internasjonale arenaer som Summer Stage - Central Park i New York, Rock i Rio i Rio de Janeiro (for 200.000 publikummere) og North Sea Jazz Festival i Rotterdam

Nå er de tilbake med ‘The Bridge II’. I det nye prosjektet spiller ikke duoen med et stort orkester, men de går tilbake til essensen - med piano, gitar og vokal. Vi får nye komposisjoner av Fondse med høydepunkter fra Lenines karriere, inkludert sanger som Jack Soul BrasileiroPaciência og A Ponte. Kombinasjonen av de subtile og gjennomlevde sangene på brasiliansk portugisisk med det moderne og energiske akkompagnementet til en jazzpianist skaper utvilsomt en unik og fengende lyd. For å feire deres vellykkede musikalske samarbeid, skal ‘The Bridge II’ turnere i Europa fra høsten 2021 og vil med det presenteres på Cosmopolite den 24.november.