Ivan Ave

Ivan Ave
Hip hop
Nordic Live
Fredag 26. november 2021
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 21:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
300,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Ivan Ave

En norsk MC, rapper på engelsk, som setter sitt preg på den globale underjordiske hiphop -scenen er ganske sjelden. Eivind Øygarden aka Ivan Ave er det sjeldne unntaket. Han har skåret ut sin egen vei med jazz-fusionstung, nittitallsinspirert rap, og har skapt sitt eget lyriske univers mens han samarbeider med produsenter i verdensklasse, som Mndsgn, Dâm-Funk, Kiefer og Kaytranada

Jeg vokser opp i Telemark i Norge, et område omgitt av robuste, majestetiske fjell, mer kjent for fotturer, litteratur og folkemusikkarv enn rap. Ivan fant sine musikalske påvirkninger i RnB -platene til sine eldre søstre; Fugees, Janet Jackson og Raphael Saadiq. Hans kjærlighet til musikk ble etablert, og da familien flyttet til Stavanger i Sørvest -Norge, dro tenåringen til byens fremtredende HipHop, break dance, DJ og graffiti -scene. All påvirkning han tok med seg til NYC i begynnelsen av 20-årene, et livsforandrende selvpålagt bosted, hvor han hang og samlet poster på kultinstitusjoner som A-1Records. Gjennom Hip-Hop oppdaget han jazz og soul fra 70-tallet, og den øyeåpnende opplevelsen av sampling som en måte å lage musikk på.

 

Tilbake i Oslo møtte Ivan sin tidligste samarbeidspartner Fredfades. De opprettet Mutual Intentions, en etikett og et kollektiv av likesinnede venner. Det ble en plattform som ikke hadde eksistert i Oslo tidligere, og åpnet dørene for å jobbe med internasjonale produsenter. Ivan signerte med Berlin-baserte Jakarta Records i 2014, og ga ut sin anerkjente debut "Helping Hands" (2016) og det andre albumet "Every Eye" (2017).

Det siste albumet “Double Goodbyes”, utgitt på Playground Music / Mutual Intentions, ble spilt inn i LA og Oslo i 2019, med bidrag fra blant annet Sasac, Byron The Aquarius og Joyce Wrice. Den eklektiske lyden til plata er dypt knyttet til scenen han er en del av. For første gang i karrieren forlot han den eksempeltunge lyden fra før og bestemte seg for å produsere flertallet av platen selv. Et år ble brukt på å fokusere rent på produksjonen av musikken. Et år han innrømmer, om personlig kamp, ​​hvor arbeidet ble både fokus og terapi. "Jeg trengte å starte fra bunnen av i livet mitt og bygge det opp igjen trinn for trinn, musikken var en del av helbredelsesprosessen."

Med et lett notat var like estetisk TV -shopping på dagtid og slutten av 80 -tallet - begynnelsen av 90 -årene. "Det er lett å håne, på grunn av noe av den pompøse osteaktigheten," sier Ivan. "Men når jeg blir eldre og opplever livets oppturer og nedturer, føles essensen av det ekte".

Mens han var gjest på podcasten til tenåringsidolet sitt, beskrev den legendariske produsenten, låtskriveren og medlem av A Tribe Called Quest, Ali Shaheed Muhammad, Ivans musikk som "dypt terapeutisk".

“Double Goodbyes”, en Seinfeld-inspirert tittel, ser nesten ut til å markere et brudd med rap-røttene. Men kanskje ikke ... Ave's dilemma virker forankret i sangen "Find Me pt. III ”; "Hvor mange ganger sier du farvel før det betyr hei?". Selv om den delvis er et kjærlig farvel til rap, tar denne platen også imot spennende, nye retninger, og etablerer Ivan i et mye bredere musikalsk univers