Mariachi Sol de Oslo

Mariachis Sol de Oslo
World
Folk
Oslo World
Torsdag 29. oktober 2020
Dørene åpner 18:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
250,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Mariachi Sol de Oslo

Mexicos nasjonalmusikk har fått sine representanter i Oslo

En av mulighetene årets “glokale” Oslo World byr på, er å dykke dypere ned i irrganger i hovedstadens musikkliv man kanskje ikke ante var der. Hvordan står det for eksempel til med den meksikanske mariachi-tradisjonen i Oslo? Siden 2017 har det stått ganske bra til. Da dannet nemlig en gruppe profesjonelle musikere med varierte bakgrunner fra byens musikkmiljøer Mariachi Sol de Oslo, et stort orkester som forenes rundt kjærligheten til meksikansk kultur, dans og musikk. 

Opphavet til begrepet mariachi er omdiskutert, men musikkformen har oppstått i møtet mellom meksikansk tradisjonsmusikk og instrumenter som ble introdusert i landet gjennom den spanske koloniseringen. Flere typer folkemusikk ble etter hvert formet av dette møtet, og det vi i dag kjenner som mariachi ble formet på 1800-tallet og starten av 1900-tallet, hvor det ble en musikkform som ble knyttet til det nye urbane Mexico, ikke helt ulikt med måten countrymusikkens popularitet i USA gikk i hånd i hånd med den økende tilflytningen av rural befolkning til byene. Det distinkte utseendet, med charro-kostymer, var på plass på dette tidspunktet og bidro til å gjøre mariachistilen lett gjenkjennelig, og etter hvert et symbol på meksikansk kultur som ble mye brukt i film. 

De siste årene har Mariachi Sol de Oslo representert denne tradisjonen her til lands gjennom en rekke konsertkvelder, for eksempel i forbindelse med feiringen av de dødes dag. Maricachimusikkens visuelle og musikalske komponenter blir behandlet med dyp respekt og lekenhet, og de blander nykomponert materiale med tradisjonelle låter. Mariachi Sol de Oslo er et av de største orkestrene vi inviterer til årets Oslo World - og konserten deres på Cosmopolite kommer til å bli minneverdig. 

Musikere: 

  • Valerio Bottari - musikalsk leder, guitarron 
  • Torbjørn Sandvik - vihuela, gitar, kubansk tres
  • Arunas Adumavicious - trumpet
  • Ombeline Chardes - fiolin
  • Natalie Salyuk - fiolin
  • Edgar Albitres - vokal 
  • María Alejandra Barreto - vokal
  • Bellali Austria - dans

Oslo World