Grenseløs Folkemusikk! - Gabriel Fliflet og Jorun Marie Kvernberg

Fliflet og Kvernberg
World
Folk
Jazz
Cosmopolite Scene
Torsdag 22. oktober 2020
Dørene åpner 19:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
300/250,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Grenseløs Folkemusikk! - Gabriel Fliflet og Jorun Marie Kvernberg

Vennligst merk:

KROKE kommer seg dessverre ikke til Norge grunnet Covid 19. Grenseløs Folkemusikk erstatter. Kjøpte billetter gjelder på konsert med ny artist. For refundering bruk skjema her

Konserten er en del av Polske filmdager, den største polske kunstfestivalen i Norge.

«Det er forskjell på musikere, også på profesjonelle musikere. Gabriel Fliflet og Jorun Kvernberg har alt. De behersker sin kunst til fulle. De formidler musikken til publikum med smil og øyekontakt. De viser en sånn overstadig glede over å spille at man som tilhører blir fullstendig forført.» (Avisa Herøyfjerdingen, 17/3 2015)

Når Kroke først måtte erstattes, er det veldig hyggelig å kunne by på duoen Jorun Marie Kvernberg og Gabriel Fliflet. Med norske og etniske toner på feler, hardingfele, trekkspill, piano og sang sjarmerer, rører og imponerer de et bredt publikum.

Gabriel Fliflet er en fargerik musiker og musikkmaker med trekkspill som hovedinstrument og med lang fartstid innen en rekke ulike former for folkemusikk. Han ble kåret til Årets folkemusiker i 2011. Jorun Marie Kvernberg spiller fele, hardingfele og harpeleik og er en av landets beste folkemusikere. Hun har vunnet Spellemannprisen to ganger og er den eneste som har vunnet den ærerike «Edvard-prisen» for komponering i sjangeren folkemusikk.
 

Gabriel og Jorun Marie renner over av spilleglede – både når musikken topper seg i høyspente kraftutladninger og når den flyter stille og poetisk. De følger hverandre tett, både med underfundige smil og brede glis! Når tiden er moden, bryter de ut i sang.


Du får høre deilige folketoner som har tålt tidens gang, men aller mest ny musikk laget av musikerne selv. Jorun Marie Kvernbergs musikk er preget av hennes oppvekst sentralt i spellemannsmiljøet i Romsdal. Her er luftige viser med plass til vemod og uventede svinger. Her er feleslåtter med mye harpiks og mange glade knips. Gabriel Fliflets musikk er melodiøs, men med et eget tonalt særpreg; du kan spore toner og rytmer fra både Hellas og Hardanger, finske skoger og nordsjøkyster.

Som del av den norske folkemusikktrioen Tindra, samarbeidet Jorun Marie med den polske supertrioen Kroke tilbake i 2011. Dette resulterte i flere konserter sammen, og en live-CD. Gabriel har som arrangør fått Kroke til å gjeste Bergen flere ganger. Publikum skal ikke se bort fra duoen byr på en musikalsk Kroke-honnør under konserten!

I samarbeid med: 

Polske Filmdager

Kulturfondet

NOPA

Fritt ord

Republikken Polens ambassade i Oslo

Fredrikstad kommune

Hovedsponsor:

LOTOS Exploration & Production Norge AS