The Land In-Between - Shannon Mowday's LILA og Oslo & Akershus Ungdomsjazzorkester

Shannon Mowday's LILA
Jazz
Mowday Music | Østnorsk Jazz Senter
Fredag 4. desember 2020
Dørene åpner 18:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
250/180,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

The Land In-Between -
Shannon Mowday's LILA og
Oslo & Akershus Ungdomsjazzorkester

Byrådet i Oslo har besluttet å videreføre den sosial nedstenging av Oslo frem til 14. Desember. Dette fører til at denne konserten blir utsatt. De neste ukene vil Cosmopolite Scene jobbe med å flytte konsertene som påvirkes av nedstigningen, og alle billettkjøpere det gjelder vil få beskjed direkte.

Vi vil be alle dere der hjemme om å ta vare på hverandre, vise hensyn og å følge alle råd og tiltak fra kommunen. Sammen skal vi komme oss gjennom dette!

Shannon Mowday's LILA og Akershus og Oslo Ungdomsjazzorkester (AOJO).  

LILA (Divine play) :

  • Shannon Mowday (alt- og barytonsaksofoner, kontra alt klarinett, komposisjon)
  • Helge Lien (piano)
  • Johannes Eick (6-strengs akustisk bass)
  • Erik Nylander (trommer)
  • Louise Lavoll (lyddesign)

 

Energi, rytme, sterke melodier, følsomhet og improvisasjon er elementene på ‘play’ som forener norskbaserte Shannon Mowday og hennes sørafrikanske røtter, med noen av Skandinavias fineste kreative og improviserende artister. LILA ga ut debut-CDen 'The Land In-Between' på OK World Label oktober 2020. Mowdays musikk har sterke elementer fra hennes kultur, reiser, livshistorier og presenterer saker for sosial diskurs. LILA søker å finne felles grunnlag i uttrykk, men også utforske forskjeller utenfor grensene til musikalske sjangre eller forventninger om stil i ‘The Land In-Between’. Akershus og Oslo Ungdomsjazzorkester (AOJO) ble dannet i 2014 av Østnorsk Jazz Senter. De har opptrådt på konserter og festivaler i hele Norge, f.eks. Molde, Oslo Jazz Festival, Nattjazz, Asker jazzklubb etc og festivaler i Sør-Afrika og Tyskland. De ga ut en cd ‘Oasis of Bad Vibes’ i 2019 og det ble laget en dokumentar om bandet ‘Om å spille sammen som seg selv’. Dette er AOJOs første konsert for 2020-21-året med en spennende ny serie med unge musikere med Shannon Mowday som musikalsk leder.

 

Shannon Mowday’s ‘LILA’ (divine play)
 
 ‘The creative mind plays with the object it loves’ - Carl Jung

Shannon Mowday (
alt- og barytonsaksofoner, kontraalt klarinett, komposisjon) , Helge Lien (piano), Johannes Eick (6-strengs akustisk bass),
Erik Nylander (
trommer),Louise Lavoll (lyddesign)


The Land In-between


‘Jeg ble født på afrikansk jord med føttene godt plantet i jorda, men en del av røttene mine kommer fra andre steder. Jeg fikk et nytt habitat i Norge og plantet mine egne frø. I begge land er jeg utlending. Jeg er kvinne som uttrykker meg i en musikalsk sjanger der ‘landscaping’ (blåkopi) i det vesentlige ble arkitektert (designet) av menn og deres uttrykk. Også her er jeg utlending. I LILA søker vi å finne felles grunnlag i uttrykk, men også utforske forskjellene våre utenfor grensene for musikalske sjangre eller forventninger om stil, og i det vesentlige skape en 'lek' -bane i 'The' Land In-between '. Shannon Denne cd-en er viet til minne om Courtney Pieters og alle ofre for kjønnsbasert vold.

Mini Bio:
Standard Bank Young Artist Award Winner for Jazz (2007), Shannon Mowday har opptrådt mye i Afrika, Asia, Europa og Amerika med ledende artister som Maria Schneider, Sibongile Khumalo, Danilo Perez, Nils Landgren, Oliver Mtukudzi, Jonathan Butler, Dizu Plaatjies , Concord Nkabinde, Arild Andersen, Andreas Shaerer, Erlend Skomsvoll, Jeroen van Vliet, Geir Lysne, Bugge Wesseltoft for å nevne noen. Hun har ledet og spilt inn egne prosjekter som Galumphing, African Eyes (Oz), MØTE, Chi (Qi ) og opptrådte som solist med alle de store symfoniorkestrene i Sør-Afrika med musikken sin. Hun komponerer for og regisserer store ensembler og har opptrådt med ledende prosjekter som Ensemble Denada, Elin Rosseland Quintet, NDR Bigband, Trondheim Jazz Orchestra, BURN! og Baltica ‘All Stars’ Bigband. Hun leder for tiden også en svært vellykket ungdomsgruppe, AOJO (Akershus og Oslo Ungdomsjazzorkester) og mottok Norsk Jazzforums Bigband-pris for 2018. Hennes spill er en kombinasjon av enorm kraft og høy energi sidestilt med ekstrem følsomhet og sammen med spennende og oppfinnsom bruk. av de nedre treblåsene har hun stått frem som ekstremt original og ukonvensjonell i sitt arbeid. Komposisjonene hennes er unike og gjenspeiler hennes reiser, hennes sørafrikanske røtter og omfattende musikalske erfaring; tegning fra natur, folklore, livserfaring og også presentere viktige spørsmål for sosial diskurs.

Mowday har samlet musikere som hun har jobbet med siden hun flyttet til Norge i 2009, hver med en veldig unik musikalsk identitet.

Internasjonalt anerkjent Helge Lien, kjent for sine mange album og opptredener med Helge Lien Trio, samarbeid med Adam Baldych, Arild Andersen, Live Maria Roggen i tillegg til mange ledende artister, er en av de mest spennende unge stemmene innen skandinavisk musikk. Hans særegne lyd sammen med virtuos spill og responsiv spill har vist seg å være en utmerket 'øyeblikkets komponist' at han gjør.
 

Johannes Eicks unike uttrykk og lydspilling av 6-strengers oppreist bass er uten sidestykke, og i tillegg til å ha jobbet med mange definerende musikere, har han selv vært en vesentlig del av essensen av lyden til den norske improviserte musikkscenen. Han har jobbet med artister som Elin Rosseland, Trygve Seim, Jon Christensen, Morten Qvenhild, Christian Wallumrød.

Erik Nylander kan skryte av en utrolig diskografi med noen av Skandinavias beste musikere som Ola Kvernberg, Tore Brunborg, Bjørn Alterhaug Quintet, Tronheim jazzorkester, Erik Nylanders Orkester. En usedvanlig responsiv og kreativ musiker som også har jobbet i afrikanske prosjekter som Monoswezi og MØTE (med Mowday og Dizu Plaatjies).

 

LILA hadde debutforestillingen på Oslo Jazz Festival 2019, etterfulgt av forestillinger i Norge og Sør-Afrika med blant annet på Joy of Jazz Festival i Johannesburg. De gir ut debut-cd’en ‘The Land In-between’ i oktober 2020 på Bugge Wesseltofts OK World-label.

Akershus og Oslo Ungdomsjazzorkester (AOJO) ble dannet i 2014 av Østnorsk Jazz Senter, og har opptrådt på konserter og festivaler i hele Norge, f.eks. Molde, Oslo Jazz Festival, Nattjazz, Asker jazzklubb, Sjoggfest på Ungdoms-OL, Jazzkafé i Ski, Ungjazz på Kullebunden Jazz i Kolben kulturhus. spilte også i Tyskland og festivaler i Sør-Afrika (Makanda). Shannon Mowday har vært musikalsk leder for AOJO siden 2016, og de ga ut en cd med musikken hennes 'Oasis of Bad Vibes' i 2019. En dokumentar om bandet 'Om å spille sammen som seg selv' ble også gitt ut i 2019. Denne konserten vil være den første for den nåværende 2020-21-serien og har en spennende oppstilling av unge musikere. De vil presentere musikk av Mowday, Geir Lysne, Hilmar Jensson og Helge Sunde.

Denne konserten er støttet av Østnorsk Jazz senter og Mowday Music.