Magma

Christian Vander.
Rock
Frankrike
Søndag 3. november 2019
Dørene åpner 19:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
370/320 +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Magma

Magma startet opp i Frankrike i 1969, og fyller dermed 50 år i år. Helt fra begynnelsen var det klart at medlemmene la ut på en fantastisk reise, anført av den visjonære trommeslageren Christian Vander.

Den samme reisen har en trofast fanskare også tatt del i – helt tilbake til klassiske utgivelser som ”Kobaïa”, ”Mëkanïk Dëstruktïẁ Kömmandöh” og ”Köhntarkösz”. Et helt nytt album skal dessuten være på vei, samtidig som bandet legger ut på en omfattende Europaturné.

Magma kommer til Cosmopolite 3. november – en dato som alle norske prog- og kunstrock-fans kan merke seg først som sist. Bandet har sin egen kosmologi, en egenartet visjon om menneskehetens åndelige og økologiske fremtid. – Magma had to be created, if not by me, then by someone else, har Christian Vander uttalt.

Helt fra starten har Magma vært et tvers gjennom originalt band, der Vander til og med oppfant sitt eget språk til sangene. Musikken er vakker, dynamisk, mystisk og pompøs om hverandre, full av sterke stemninger og hypnotiske lag av temaer. Musikken har blitt sammenlignet med både John Coltrane og Carl Orfff, men høres likevel ikke ut som noe annet.

Det er ikke ofte at Magma har besøkt Norge, men Christian Vander & co. har faktisk vært på Cosmopolite tidligere. Liveopptak på nettet fra 2018 viser et storband i utmerket form, med en tonekunst som er kompleks, kunstnerisk ambisiøs og samtidig svært fengende. Femti år er tydeligvis ingen alder for denne tidløse gruppen.

Blant bandets beundrere finner vi en rekke av dagens mest interessante musikere, som Porcupine Tree, Opeth og våre egne Ulver. Vi spår at dette blir en stor kveld på Cosmopolite – og at du ikke bør vente for lenge med å skaffe deg billetter.

 

Logo