Billy Cobham Band

Billy
Jazz
Cosmopolite Scene
Lørdag 9. mars 2019
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
350/300 +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Billy Cobham Band

Line Up:
- Billy Cobham - Drums
- Paul Hanson – Bazoon, Sax
- Fareed Haque - Guitar
- Tim Landers - Bass
Scott Tibbs - Keys 

Jazz-fusion-pioneren Billy Cobham er en internasjonalt anerkjent trommeslager, perkusjonist, komponist, produsent og pedagog, hvis liv har vært dedikert til musikalsk utforskning og kreative uttrykk.

Han omtales ofte som verdens raskeste trommis, og opp gjennom karrieren har Cobham delt scenen med kjente navn som Miles Davis, The Brecker Brothers, George Benson, John Scofield, Peter Gabriel og Grateful Dead. Samarbeidet med de to sistnevnte resulterte i en stor fanskare i andre musikalske kretser, deriblant superfan Phil Collins. Billy Cobham lot seg også fascinere av den nordiske jazzscenen, og startet på 90-tallet den akustiske kvartetten «Nordic» med Tore Brunborg, Terje Gewelt og Bugge Wesseltoft.

Cobham er en fremragende tekniker som har hatt stor betynding for tilnærmingen mellom jazz og rock. Et av de mest kjente albumene innenfor den stilen var «Crosswinds» fra 1974, spilt inn hos Atlantic Recordings. I 2017 ble «The Crosswinds Project» avdekket som en refleksjon over innspillingen fra 74, og det er dette prosjektet har tar med seg til Cosmopolite 9.mars. Med seg har han et stjernelag bestående av Paul Hanson, Scott Tibbs, Fareed Haque og Tim Landers.