Orchestre National de Barbés

ONB
World
Oslo World
Lørdag 3. november 2018
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
300/250,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Orchestre National de Barbés

Et av de absolutt beste live bandene du kan oppleve på en scene - bestående av sufimusikere, raimusikere og alt i mellom.!

Orchestre National de Barbès henter navnet sitt fra området rundt metrostasjonen Barbès – Rochechouart i Paris, hvor mange med nordafrikansk opphav bor. Der har musikk fra Algerie og Marokko, det være seg sufimusikk eller den særegne algeriske sangtradisjonen raï, blandet seg med andre impulser. Orkesteret ble stiftet på midten av nittitallet av den algeriske bassisten Youcef Boukalla, som allerede nøt kultstatus i den fransk-algeriske undergrunnen. I ONB fant han sammen med andre musikere fra Algerie og Marokko. Deres første plate, “En Concert”, la grunnlaget for en svært ettertraktet posisjon som liveorkester over hele verden som de fremdeles nyter. Det mannsterke bandet insisterer på at det er popmusikk de spiller - selv om mange kanskje vil finne andre båser til dem, det være seg folkemusikk eller arabesque.

Om man ser på opphavet til raï, som oppsto på 1920-tallet i den algeriske havnebyen Oran må man kanskje gi dem rett - selv om Orchestre National de Barbès har tilføyd nye lyder, henter de i utgangspunktet næring fra en dypt urban sjanger, som oppsto blant ungdom som ønsket frihet til å uttrykke seg på nye måter, og som lånte fritt fra impulsene som kom deres vei. Popmusikk godt som noe - og en uforglemmelig liveopplevelse.

OW