Fatoumata Diawara

Fatoumata
World
Oslo World
Torsdag 1. november 2018
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
350/300,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Fatoumata Diawara

Fatoumata kommer til Oslo World med sitt nye album «Fenfo»

Fatoumata Diawara er en av de ypperste artistene fra den bugnende, nyskapende vestafrikanske musikkscenen. Vi er stolte over å kunngjøre at hun kommer tilbake til Oslo World i 2018. Da Fatoumata var hos oss i 2012 satte hun fyr på festivalen. En god del har skjedd siden den gang.

Hun har gjestet comebacket til Bobby Womack, samarbeidet med Damon Albarns African Express, fått skamros fra en rekke toneangivende musikkpersonligheter og nettsteder, engasjert seg mot moderne slaveri og arbeidet som skuespiller, blant annet i Oscar-nominerte Timbuktu (2014).

Det skjer så mye rundt henne, også nå i oppkjøringen til hennes andre album, “Fenfo”, at man kan bli litt tatt på senga av å høre selve musikken. For den er så lettbent, livlig, virtuos og vakker. Så full av nikk til hennes egen familiebakgrunn og samtidig preget av en glupsk, naturlig interesse for musikken vi omgis av i 2018. Friheten til å dyrke sin egen bakgrunn, men samtidig også å bevege seg vekk fra den. Diawaras familie kommer fra Mali, og hun synger på språket Bambara. Hun er forsiktig optimistisk på vegne av landet. “Mali er et svært konservativt land. Det er ikke en utelukkende dårlig ting. Gjennom musikk kan vi langsomt være med på å endre ting” Diawara vet hvor vanskelig det er. Hun lager allikevel musikk som får det til å høres enkelt ut.

OW