Noche Flamenca

Flamenco
Folk
World
Centro de Flamenco
Tirsdag 19. juni 2018
Dørene åpner 19:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
350/300,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Noche Flamenca

Vi inviterer til en gnistrende flamencoaften – et gjestespill i samarbeid med Centro de Flamenco og utøvere fra eliten av dagens flamencoartister i Spania!

LINE UP:

  • Jesús Fernández (sp) - dans
  • Lucia de Miguel (sp) - dans
  • «Elena» (no) - dans
  • José Almarcha (sp) - gitar
  • Jesús Morente (sp/no) - gitar
  • Juañares (sp) - sang
  • David Vazquez (sp) - sang
  • Antonio Valiente Tavira (sp) - lys
  • Inger Lise Eid (no) - konferansier

Vi inviterer til en gnistrende flamencoaften – et gjestespill i samarbeid med Centro de Flamenco og utøvere fra eliten av dagens flamencoartister i Spania!

Centro de Flamenco har i 25 år produsert flamencoforestillinger der Cosmopolite har vært en sentral scene for å dele denne fantastiske kunstarten.
Senterets leder og produsent Kari Helene Østby, kjent under artistnavnet «Elena» lover en forestilling av temperamentsfull og sensuell dans, akkompagnert av karakteristisk, sjelfull flamencosang og harmonisk gitarspill, der musikerne også får presentert sine solonummer. Selv inntar hun scenen som danser og gleder seg til å dele denne kvelden med Oslos publikum.

Kveldens mannlige flamencodanser, Jesús Fernández er godt kjent av vårt publikum. Han har i mange år vært tilknyttet Centro de Flamenco og er engasjert som pedagog ved årets sommerkurs. Nylig høstet han strålende kritikker for sin forestilling i «XXII Festival de Jeréz, 2018», og han er nå nominert i Spania som årets flamencodanser. Lucia de Miguel er en nydelig danser som briljerer med både sjal og bata de cola (den spanske lange kjolen). Hun har vært solist ved mange av de mest anerkjente Tablaoer, som er en de største attraksjonene i Spania. I februar i år ble boken «ESPAÑA - de tablao en tablao» lansert, og det er faktisk Lucia de Miguel som pryder forsiden. Siden Lucia de Miguel har vært gjestepedagog ved Centro de Flamenco denne våren, vil et knippe videregående elever framvise en av hennes koreografier. For første gang i Norge får vi oppleve den suverene sangeren Juañares, som kommer fra flamencoens vugge, Jeréz de la Frontera - fra den kjente Carrasco-familien. Han er en svært ettertraktet artist, har vært ledende sanger i både Compañía Joaquín Cortes, Antonio Gades, Sara Baras og Antonio Canales, og har dessuten deltatt i innspillinger med bl.a. Ketama, Niña Pastori og Diego el Cigala. Det blir et spennende samspill med Juañares og David Vazquez, der sistnevnte har deltatt i filmen «Camarón» av Jamie Chavarri. David er professor med spesialitet i faget flamenco ved Conservatorio Superior de Danza María de Ávila i Madrid. Gitarist José Almarcha har gitt ut sitt soloalbum «Vejezate», og han var nylig musikalsk ansvarlig for forestillingene «Puntos inacabados» med vår gjestedanser Jesús Fernández og «Entrar al Juego» med den mye omtalte Marco Flores. Gitarist Jesús Morente kommer opprinnelig fra Sevilla, men har bosatt seg i Norge. Hans musikalske bidrag og kjennskap til flamenco har stor verdi for oss norske utøvere, og han har deltatt i mange produksjoner i regi av Centro de Flamenco.

Alle gjesteartistene har mottatt prestisjetunge priser og turnert verden over.

Flamenco oppleves på sitt beste med live musikk, og en solid musikalsk «backup» gjør at flamencodanseren kommer til sin rett. Ensemblets lystekniker kjenner til artistenes koreografi og stemninger, og det hele blir et komplett uttrykk som kan skape magiske øyeblikk!

Med støtte fra Fond for Utøvende Kunstnere