Katia Guerreiro

Katia
World
Cosmopolite Scene
Fredag 26. januar 2018
Dørene åpner 19:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
350/300,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Katia Guerreiro

Den portugisisk fadostjernen gjester Oslo sammen med sitt fantastiske band denne kvelden!

Line up:

En av Portugals mest kjente fado-sangere kommer til Oslo sammen med sitt fantastiske band! Hun mottok strålende kritikker både i inn-og utland for sitt seneste album "Até Ao Fim", og blir i januar å se på Cosmopolite for fjerde gang.

Fado betyr skjebne, og få kan uttrykke de sterke følelsene like inderlig som Katia Guerreiro, en sanger som med sin varme og dype stemme synger med bittersøt vemodighet og nostalgi, til gitarenes myke melodier.

Med seg har Guerreiro et knippe håndplukkede musikere. Hun går for å være en ledende utøver i et felt som har tradisjoner tilbake til midten av 1800-tallet i Portugal, og som er blitt en kulturell eksportvare.

Fado har en lang historie med røttene i Portugals historie som sjøfarernasjon, noe som merkes både i harmoniene og i tekstene om kjærlighet, hjemlengsel, smerte og glede. Musikken henter inspirasjon fra Portugals tidligere kolonier, framfor alt Brasil, som videre blandes med lokal portugisisk folkemusikk og veves sammen med ulike poetiske tradisjoner. Sterkt forankret i den portugisiske kulturen, ofte sammenkoblet med "saudade", det portugisiske vemodet, og med grobunn i tider preget av fattigdom og lidelse har fado blitt en del av landets og befolkningens identitet.

Sjekk henne ut på Facebook her.

Konserten er i samarbeid med Pastel de Nata.

PdN