Lisa Simone

Ls
Jazz
Oslo Jazzfestival
Onsdag 15. august 2018
Dørene åpner 23:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
350,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Lisa Simone

Multitalentet Lisa Simone skal by på en sjelfull blanding av soul og jazz denne kvelden.

Lisa Simone er en kvinne med mange talenter. Hun er blant annet skuespiller og Oscar-nominert filmprodusent, men det er selvfølgelig hennes medfødte evner som sanger som bringer henne til Oslo Jazzfestival. Og når vi sier medfødt så er ikke det uten grunn: Lisa Simone er nemlig datter av den mildt sagt legendariske sangerinnen Nina Simone.

Parallelt med å stå på scenen på Broadway bygde Simone opp sin karriere som sangerinne. Hun var bl.a vokalist for acid jazz-gruppen Liquid Soul en periode, noe som gav henne en Grammy-nominasjon for albumet Here’s the deal i 2000. I senere tid har hun gjort seg bemerket for sitt arbeid som soloartist der hun byr på en sjelfull blanding av soul og jazz.

Med dette materialet har hun spilt på festivaler som Montreux Jazz Festival, North Sea Jazz og Marciac Jazz Festival. Det bør også nevnes at hun også har godt forhold til Norge, da hun i 2016 gav ut albumet Live at the Edge med Tromsø Big Band.

Under Oslo Jazzfestival vil du kunne se henne med sin kvartett på Cosmopolite. Og kanskje, om du er heldig, så får du et glimt av henne blant publikum på teaterforestillingen ”I Am Nina” på Nordic Black Theatre med Noziswe og Mariama Astrid Ndure i rollen som Nina Simone.