Martha High & The Soul Cookers

Martha
Soul
Funk
Cosmopolite Scene
Friday 24. November 2017
The doors open at 20:00
Venue
Cosmopolite
Ticket price
300/250,- +avg
Age limit
18 years with valid ID
Seats
Unnumbered
Spotify playlist

Martha High & The Soul Cookers

Sup: BABA SOUL & THE PROFESSORS OF FUNK
Martha High sang med James Brown i over 30 år, og er utvilsomt en del av hans historiske bidrag til soulens historie.

20.00 - Dørene åpner
20.45 - Baba Soul & the Professors of Funk
21.50 - Martha High & the Soul Cookers

Martha High sang på scenen med James Brown i over 30 år og var hans lengst og mest pålitelige kvinnelige vokalist. Hun turnerer fortsatt regelmessig verden rundt med vokalisten i Maceo Parker, en annen trofast følger av soulens Gudfar.

High er omtalt som en av Brown’s mest trofaste allierte, og er utvilsomt en del av hans historiske bidrag til soulens historie. Hun var ved hans side på konserten i Boston Garden april 1968 da Martin Luther King ble drept, og James Brown forhindret ytterligere opprør ved hjelp av hans tilstedeværelse og positive budskap. Hun var der da han dro til Vietnam for å underholde de amerikanske troppene, og på den anerkjente Rumble in The Jungle-konserten i Zaire med 60 000 publikummere i Kinshasa.

Ytterligere bekreftelse på at High er og forblir en formidable musikalsk kilde ble igjen bevist med hennes nyeste solo-album ‘Singing For The Good Times’ (Blind Faith Records), utgitt våren 2016 til strålende kritikk.

Fra Old School til New School vil Martha High and the Soul Cookers ta deg med på en musikalsk reise gjennom jazz, soul, blues og funk!

Line up:

  • Martha High (vokal)
  • Eric Wakenius (gitar og vokal)
  • Leonardo Corradi (B3 Orgel)
  • Tony Match (trommer)

Support: Baba Soul & the Professors of Funk

Baba Soul & the Professors of Funk er en musikalsk naturkraft bestående av åtte elementer (vokal, gitar, bass, keyboards, trommer, trombone, saxofon, trompet) med den karistmatiske crooner, 'the Furious Freak of Funk', Hugo Castro, a.k.a. Baba Soul, i spissen. Bandet koker opp heftige 60- og 70-talls inspirerte Funk- ogSoul-låter på en fresh og kontemporær måte, men inkorporerer også en rekke lekre ingredienser fra andre Groove-baserte sjangere som Reggae, Jazz og Afrobeat.

De har kommet for å skape heftige Funky Good Times på landets scener og gi folket det de vil ha. Hva er det? Både for de som allerede har sett og hørt Baba Soul & The Professors, og dem som ennå ikke har fått sjansen til å smake på deres deilige grooves, finnes det ingen tvil – de VIL og MÅ ha Funk: "Want the Funk, Gotta have that Funk!".