Les Freres Smith

Les Freres Smith
World
Cosmopolite Scene
Fredag 24. mars 2017
Dørene åpner 21:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
300/250,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Les Freres Smith

Eksplosivt orkester fra Paris som spiller afrobeat og global grooves.
En del av Frankofonidagene

Les Freres Smith er et fargerikt orkester med et dusin medlemmer, der alle har etternavnet Smith. De har spesialisert seg på afrobeat og global grooves, og har spilt i mer enn ti år rundt om i Europa. De energiske og eksplosive sceneshowene har skaffet dem mange tilhengere, samtidig som bandet insisterer på å gjøre alt selv.

De er sine egne managere og produsenter, og har ellers samarbeidet med artister som Tony Allen, Kutiman, Franck Biyong, Kokolo, Mamani Keïta og Djeli Moussa Condé.

Musikken deres inneholder også elementer som jazz, tribal trance og funk. Les Freres Smith ga ut sitt første album, ”Contreband Mentality”, i 2011, og fulgte i 2015 opp med ”Free to Go”. Nettstedet Fonkadelica sammenlignet utgivelsen med legender og inspirasjonskilder som Fela Kuti, Mulatu Astatké og James Brown, mens Parisdjs.com kalte den ”a mesmerizing tour-de-force in funky Afro music”.

Les Freres Smith kommer til Torshov med et kollektivt og rytmisk fyrverkeri av bass, trommer og perkusjon, godt krydret med gitar, keyboards og sang, fløyter og massive blåser-rekker. Bandet får det raskt til å koke på scenen, slik at temperaturen snart blir like høy i salen også. Konserten på Cosmopolite er deres aller første i Norge, og er en del av Frankofoni-dagene i 2017.

Facebook

Tidal

Spotify