Bansal Band

Bansal
World
Jazz
Cosmopolite Scene
Torsdag 7. desember 2017
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
250/200,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Bansal Band

Harpreet Bansal og hennes band spiller en unik blanding av indisk raga, persisk musikk og jazz. En musikalsk spa for sjela, med noen av Norges dyktigste musikere!

Bansal Band spiller nykomponert musikk av Harpreet Bansal, basert på den nord-indiske raga-tradisjonen. Arrangementene lages av bandet i fellesskap, og bygges opp rundt de enkelte medlemmenes særpreg i en kombinasjon av improvisasjon og faste strukturer. Hun startet sitt treårige stipendiatprosjekt i kunstnerisk utviklingsarbeid ved Norges musikkhøgskole i oktober, les mer om prosjektet her.

Harpreet Bansal vokste opp i Norge, men fikk undervisning i ragatradisjonen av sin far, guru Harbhajan Singh Bansal. Hun har siden også studert vestlig musikk, og finner sitt uttrykk i skjæringspunktet mellom det vestlige og det østlige. I Bansal Band har hun samlet et knippe musikere som deler hennes ønske om å utforske og tøye musikalske grenser, et ønske som likevel er fundert på en dyp respekt for tradisjoner.

Bansal Band har tidligere spilt konserter i Norge, Europa og India og skal gi ut sitt debutalbum på Jazzland Recordings vinteren 2018.

Bansal Band er :

  • Javid Afsari Rad - santur
  • Vojtech Prochazka - harmonium/piano
  • Adrian Fiskum Myhr - kontrabass
  • Andreas Bratlie - tabla/perkusjon
  • Harpreet Bansal - fiolin