OUM

Oum
World
Cosmopolite Scene
Fredag 30. september 2016
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
270/220,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

OUM

Kritikerroste OUM fra Marokko kommer til Norge for første gang

Hun er født i Casablanca i 1978, og tilbragte ungdomsårene i Marrakech. Her utviklet hun sitt særegne talent, og ble blant annet med i et gospelkor, der hun raskt ble en av solistene. Stemmen hennes har både styrke og sødme, og egner seg like godt til soul og jazz. I hjemlandet vakte hun oppsikt alt med debutplaten, ”Lik Oum” i 2009, der hun også blandet inn pop, hip hop og rhythm’n’blues. Også afrobeat, sufi-musikk og hassani-poesi er en del av inspirasjonskildene hennes.

Oum har senere gitt ut de kritikerroste platene ”Sweerty” (2012) og ”Soul Of Morocco” (2013), der særlig den siste imponerte mange kjennere både i hjemlandet, Europa og den arabiske verden. Hennes fjerde album kom i fjor, og fikk tittelen ”Zarabi”. Her synger hun inderlig om menneskene, kjærligheten, friheten, livet og håpet. Hun har en særegen poesi i sangene sine. Musikken er tidløs, men speiler samtidig samtidens Markokko. Albumet er spesielt inspirert av kvinnene i hjemlandet, og ble spilt inn i ørkenområdet ved M’hamid El Ghizlane.

Musikken til Oum er rik på rytmer og melodier, der hun skriver og arrangerer det meste selv. Den henter inspirasjon fra den flerkulturelle identiteten og musikken som hun er vokst opp med, samtidig som den er en voksen kvinnes selvstendige verk. Selv sier hun at hun er påvirket av afrikanske rytmer, soul og gospel, i tillegg til mye verdensmusikk. ”Musikk er et universelt aspekt ved tilværelsen og menneskelivet”, mener hun.

Dette er første gang Oum besøker Norge. Vi gleder oss veldig til å ta imot henne.

Lineup:

  • Oum - vocals
  • Robin Mansanti - trumpet
  • Yacir Rami - oud
  • Inor Sotolongo - percussion
  • Damian Nueva - double bass

Se hennes Facebook side