MeShell NdegeòCello

MeShelle
Jazz
Cosmopolite Scene
Lørdag 8. oktober 2016
Dørene åpner 21:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
350/300,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

MeShell NdegeòCello

Soul og funk dronning som har spilt verden over og jobbet med artister som Prince, Stones og Basement Jaxx

Amerikanske Meshell Ndegeocello er både låtskriver, bandleder, sanger, rapper og bassist. Hun var blant de første neosoul-artistene, og er inspirert av bl.a. funk, soul, jazz, hip hop, reggae og rock. Hun er sterkt kritikerrost, og startet karrieren med å skrive kontrakt med Madonna. Senere har hun blant annet samarbeidet med størrelser som Madonna, Herbie Hancock, The Rolling Stones, Alanis Morisette og Chaka Khan.

Hun ble født i Tyskland som Michelle Johnson. I tenårene tok hun navnet Ndegeocello, som betyr ”fri som fuglen” på swahili. Det er også noe av kjennetegnet på henne som musiker, der hun beveger seg mellom mange stilarter og stemninger. Hun har medvirket på plater med Basement Jaxx, Indigo Girls, Scritti Politti, The Blind Boys of Alabama og Zap Mama. Men fremfor alt har hun lagd en lang serie kvalitetsplater selv, der hun veksler mellom det rytmiske og det melodiøse, det kontemporære og det nærmest futuristiske.

"To know me is to know I love with/My imagination," synger hun et sted. Og det er nettopp fantasirikdommen som preger henne som artist. ”Flerdimensjonell funk,” skrev Aftenposten, mens Bergens Tidende har omtalt henne som ”befriende annerledes”. Hun debuterte med ”Plantation Lullabies” i 1993, og har senere lagd rundt et dusin album, der ”Comet, Come to Me” er den siste. Den byr igjen på sterke og personlige tekster, samt en variert og imponerende musikalsk meny.

Vi i Cosmopolite ser selvsagt veldig frem til denne konserten. Det synes vi at du også skal gjøre.

Lineup:

  • Meshell Ndegeocello - Vocal, bass
  • Chris Bruce - Guitar
  • Jebin Bruni - Keys
  • Abraham Rounds - Drums

Sjekk Meshells Facebook side