Quincy Jones presents: Alfredo Rodriguez Trio

Alfredo
Jazz
Cosmopolite Scene
Saturday 15. October 2016
The doors open at 20:00
Venue
Cosmopolite
Ticket price
250/200,- +avg
Age limit
18 years with valid ID
Seats
Unnumbered

Quincy Jones presents: Alfredo Rodriguez Trio

Det cubanske stortalentet Alfredo Rodríguez har blitt tatt under vingene til legendariske Quincy Jones og turnerer nå over hele verden

Line up:

  • Alfredo Rodriguez - piano
  • Reinier Elizarde - bass
  • Michael Olivera - trommer

”Tocororo” er tittelen på det nyeste albumet til Alfredo Rodríguez. Det er også navnet på nasjonalfuglen på Cuba, som dør av sorg om den fanges. Alfredo Rodríguez er selv fra Cuba. På albumet har han med seg prominente og sterke gjester som Ibrahim Maalouf fra Libanon, den fransk-cubanske duoen Ibeyi, sangeren og bassisten Richard Bona, flamenco-sangeren Antonio Lizana og den indiske vokalisten Ganavya Doraiswamy.

Alfredo Rodríguez flyttet til Los Angeles i 2009, etter at han hadde blitt tatt under vingene til legendariske Quincy Jones. Han hørte den unge pianisten spille tre år tidligere, og ble så imponert at han overtalte ham til å flytte til USA. I dag er Quincy Jones både produsent og manager for den dypt talentfulle 30-åringen. Han har også skrevet låter sammen med ham.

Den store musikaliteten til Rodríguez har ført ham til jazzfestivaler over hele verden, deriblant Newport, Monterey og Montreux. Han har delt scener med utøvere som Wayne Shorter, Herbie Hancock, Patti Austin, James Ingram, McCoy Tyner, Esperanza Spalding, Richard Bona og Lionel Loueke. Han har opptrådt i Marokko, Kina og Brasil.

"Quincy Jones pres. Alfredo Rodriguez Trio" blir den første opptredenen til Alfredo Rodríguez i Oslo. Her har han med seg Reinier Elizarde på bass og Michael Olivera på trommer.

Så langt har det blitt to kritikerroste album i USA: ”Sounds of Space” (2012) og ”The Invasion Parade” (2014). Alt tyder på at ”Tocororo” vil bringe Alfredo Rodríguez ut til enda flere musikkelskere.

Sjekk hans Facebook side

Musikken hans får du kjøpt på Bare Jazz