Farmers Market 25år!

Farmers
World
Oslo World
Friday 4. November 2016
The doors open at 20:00
Venue
Cosmopolite
Ticket price
250/200,- +avg
Age limit
18 years with valid ID
Seats
Unnumbered

Farmers Market 25år!

25års jubileum med forrykende jazz-fusion med Minko Illev på klarinett og Giani Lincan på cimbalom

Fortsatt på oppdagelsesreise, 25 år senere.

Selv etter et kvart århundre som frontfigur i balkanjazz-orkesteret Farmers Market, er Stian Carstensen overbevist om at han har mer å lære. «Dødtida hvor folk leser Koranen, Se og Hør og løser sudoku, forsøker jeg å bruke på lære meg flere instrumenter,» fortalte han nylig i et intervju med musikkblekka Jazznytt.

Så vidt vi vet, er 45-åringen nemlig dreven på både banjo, fløyte, gitar, fiolin, kaval, gaida, og – gisp! – pedal steel, for ikke å glemme instrumentet han lærte av sin far: trekkspill.

Sånn sett er han som en oppdagelsesreisende. Men fremfor å hive seg på første (rom)skip til Antarktis, Månen eller Jupiter, er hans felt jakten etter allverdens kulturers dypeste hemmelighet. Gjennom Farmers Market, som ble grunnlagt med i studietiden, har Carstensen & co. alliert seg med indiske høykaster, vestnorske bønder, bulgarske romfolk og bluegrasskultister fra Appalachia-fjellene.

Det er nok denne bunnløse hungeren etter musikalsk visdom som er årsaken til at kvintetten er usedvanlig vitale 25 år ut i karrieren. Deres foreløpig siste utgivelse – «Slav to the Rhythm» (2012), som i likhet med forgjengeren leker seg med en finurlig sovjetestetikk – fikk nemlig ekstatisk mottakelse.

Under årets festival opptrer Farmers Market sammen med Minko Illev på klarinett og Giani Lincan på cimbalom, en ungarsk og frodig kusine av strenginstrumentet dulcimer. Bedre partnere å feire balkansk jazzjubileum med skal man lete lenge etter.

Sjekk hjemmesiden

Facebook