Vieux Farka Touré

Vieux
World
Cosmopolite Scene
Onsdag 9. mars 2016
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
250/200,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Vieux Farka Touré

“The Hendrix of the Sahara” er på turne og kommer til Oslo som en del av Frankofonidagene

Vieux kalt “The Hendrix of the Sahara”, er sønn av Ali Farka Touré, musikeren og multitalentet som var en av Afrikas fremste gitarister og som av Rolling Stone ble satt på 76 plass på listen over tidenes 100 viktigste gitarister. Ali Farka Touré døde i 2006, men sønnen har tatt over stafettpinnen – selv om faren ville at han skulle holde seg unna musikken.

Gjennom flere plater har Vieux utviklet en egen vri på den tradisjonsrike og akustiske blues-stilen som er så karakteristisk for Mali. Det er imidlertid først med den siste utgivelsen, ”Mon Pays”, at han treffer med en plate som er noe opp i mot et viktig kulturelt dokument. Her er musikalske og lyriske tolkninger av den nåværende situasjonen i Mali, kommentarer til religion og maktutøvelse, lengsel og håp for framtida, ærefulle nikk mot faren og andre musikere fra den forrige generasjonen – alt fanget i et raust lydbilde som bærer lytteren gjennom et melankolsk, men optimistisk landskap.

Vieux Farka Touré skaper musikk som binder Malis rike fortid sammen med et forsiktig håp for det som skal komme. Han utgitt fantastisk plate i 2015 med New York basert sanger Julia Easterlin «Touristes»,fikk strålende kritikk og resulterte en turne sammen. Til Cosmopolite kommer Vieux som trio og konserten er en del av Frankofoni-dagene i Oslo. Vi kan love et sterkt og intimt møte med et av de største gitartalentene innen verdensmusikken om dagen.

Line up:

  • Vieux Farka Touré - vocals & guitar
  • Jean-Paul Melindji - drums
  • Valery Assouan – bass

Sjekk hans Facebook side

Etter konserten vil DJ Mike Kampala snurre plater.

I samarbeid med:

Logo

Institute