Lisa Fischer & Grand Baton

Lisa
Soul
Cosmopolite Scene
Torsdag 12. mai 2016
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
330/280,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Lisa Fischer & Grand Baton

Ut av skyggen som bakgrunnsvokalist for bla Tina Turner, Chaka Khan og The Rolling Stones siden 1989. Nå på solo turne med sitt nye band Grand Baton..

Lisa Fischer regnes som en av de ypperste bakgrunnsvokalistene i USA, og har jobbet med store artister som Luther Vandross, Aretha Franklin, Tina Turner og Chaka Khan. Hun har vært med på hver eneste turné med The Rolling Stones siden 1989, og gjør alltid stor lykke med sine duetter med Mick Jagger. Hun har sunget på plater med alt fra AC/DC til Bobby McFerrin. I nyere tid har hun turnert med Nine Inch Nails.

Samtidig har stadig flere fått opp øynene for hennes store kvaliteter på egenhånd. Ikke minst etter dokumentarfilmen “20 Feet From Stardom” fra 2013, som nettopp handler om korister og bakgrunnssangere. Filmen ble svært godt mottatt, og førte til at Lisa Fischer tok opp igjen karrieren som soloartist. I dag reiser hun rundt med trioen Grand Baton, som har vakt stor jubel på musikkfestivaler som Newport og Monterey.

Lisa Fischer har hatt suksess som soloartist tidligere også. Ikke minst med r’n’b-låten “How Can I Ease The Pain” fra 1991, som hun mottok en Grammy for. Men deretter ble det mest samarbeid med andre. I “20 Feet From Stardom” kan vi høre henne synge “Gimme Shelter” med Mick Jagger, mens artister som Sting, Patti Austin og Chris Botti skryter uhemmet av henne.

Det gjør også anmelderne i The New York Times og The Huffington Post. “The single best show I’ve seen in the many years I’ve visited Birdland”, skrev journalisten i The New York Times. “The hair on the back of your neck stands up. The display of vocal magic was mesmerizing”, mente en annen anmelder. Det er denne enorme vokalprakten og spillegleden Lisa Fischer og Grand Baton nå tar med seg til Cosmopolite.

Musikken er inspirert av rytmer fra Afrika, Midt-Østen og Karibia. Men det er også elementer av psykedelisk soul og progressiv rock, samtidig som hun gjør sine egne versjoner av sangene til bl.a. Led Zeppelin og Little Willie John. Dette er en kveld du ikke vil gå glipp av.

Sjekk Lisas hjemmeside og Facebook side

Lineup:

  • Lisa Fischer - vocals
  • JC Maillard - musical director, arranger, guitar, SazBass, and backing vocals
  • Thierry Arpino - drums and percussion
  • Aidan Carroll - bass and backing vocals