Wojtek Mazolewski Quintet

Wojtek
Jazz
Cosmopolite Scene
Fredag 5. februar 2016
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
230/170,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Wojtek Mazolewski Quintet

Kom å opplev polsk jazz på sitt beste! Med «Polka» som har solgt til gull!

Wojtek Mazolewski er en av de ledende jazzmusikerne i Polen i dag. Bassisten opptrer ofte på internasjonale scener, og har vunnet lyttere over hele verden. Han er kanskje særlig kjent for å lede Pink Freud, som er et av Polens mest populære band, uansett sjanger. Men han har også gjort det skarpt med Wojtek Mazolewski Quintet, som nå kommer på sitt første besøk til Norge og Cosmopolite.

Wojtek Mazolewski Quintet ga i fjor ut albumet ”Polka”, som solgte til gull i hjemlandet, samtidig som kvintetten gjorde godt besøkte konserter i mer enn 20 polske byer. Rapporter fra disse konsertene forteller om svært god stemning, skapt av topp musikere som byr på mye spilleglede og variasjon. Så er da også Mazolewski kjent som en musiker som gjerne går utover de musikalske grensene, der jazz møter både pop, rock og reggae.

”Polka” er inspirert av musikernes reiser rundt om i verden, der de selvkomponerte låtene har titler etter flere internasjonale byer. Albumet inneholder dessuten særegne coverversjoner av rockeband som Nirvana og Rage Against The Machine, samt det britiske elektronika-prosjektet Major Lazer. Musikken har så langt ikke bare slått godt an i Polen, men også i Tyskland, Tsjekkia og Ungarn.

Wojtek Mazolewski Quintet består av Wojtek Mazolewski (bass, kontrabass), Oscar Torok (trompet), Marek Pospieszalski (saksofon), Joanna Duda (piano, keyboards) og Qby Janicki (trommer).

Sjekk hjemmesiden og Facebooksiden

Konserten er en del av Vinterjazz.

I samarbeid med Republikken Polens Ambassade i Oslo

Polen

og 

Vinter