Tord Gustavsen/Simin Tander & Jarle Vespestad

Tord Gustavsen
Jazz
Cosmopolite Scene
Torsdag 4. februar 2016
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
300/250,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Tord Gustavsen/Simin Tander & Jarle Vespestad

Tord Gustavsen lanserer nytt album «What was said» på ECM Records

Tord Gustavsen har nettopp gitt ut nytt album, «What was said» på det tyske selskapet ECM Records der han nytolker og utfordrer gamle norske salmer i en sufi-inspirert og fri dialog.

Sammen med den afghansk-tyske sangeren Simin Tander og poeten B. Hamsaaya har han fått gjendiktet og transformert utvalgte salmetekster til det uutgrunnelig vakre språket pashto, som var morsmålet til Simins far, og dette er utgangspunktet for samarbeidet.

Det nye albumet er på samme tid en naturlig videreføring av Tords akustiske trio og kvartett, og av hans sideprosjekter med vokalister gjennom årene. Tord har hatt en sentral rolle i prosjekter med bl.a. Solveig Slettahjell, Mahsa Vahdat, Kristin Asbjørnsen og Synne Sanden.

I prosjektet “Hymns and Visions” integreres kvalitetene fra Tords instrumentalmusikk med det sterke samspillet med en karaktersterk og varmt utforskende vokalist.
I tett dialog med de gamle salmene spiller trioen også originalkomposisjoner av Tord Gustavsen til sufi-poesi i engelsk gjendiktning, samt strekk med instrumentalmusikk. Alt integreres inn i et univers av ladet minimalisme og sterke
melodier, og med dypere og utfordrende musikalske lydlandskaper.

For første gang bruker Tord nå også subtile elektroniske elementer i musikken – elementer som lager nye lag og teksturer under og rundt og inni det akustiske flygelet. Samspillet med den unike trommeslageren Jarle Vespestad tas også til et nytt nivå i dette prosjektet.
Tord og Jarle har spilt sammen helt fra de første bestselgende trio-albumene på starten av 2000-tallet og utviklet en helt spesiell musikalsk kommunikasjon. Jarles erfaring fra friimprovisert musikk med bl.a. supergruppa Supersilent føres i dette prosjektet sammen med det lyriske Gustavsen-universet på en oppsiktsvekkende måte.

  • Tord Gustavsen - piano/elektronikk
  • Simin Tander - vokal
  • Jarle Vespestad - trommer

Daniel Wold - lyddesign

Konserten er en del av Vinterjazz 2016

vinter