Bettye LaVette

Bettey
Soul
Cosmopolite Scene
fredag 22. april 2016
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
300/250,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Bettye LaVette

En av USAs største soul-sangere gjennom tidene! Sammenliknes med Tina Turner og Aretha Franklin.

Vi har igjen gleden av å få Bettye LaVette til Oslo.

Damen er en av USAs største soul-sangere gjennom tidene, og sammenliknes ofte med Tina Turner og Aretha Franklin. Hun debuterte som plateartist i 1962, bare seksten år gammel. Hun ga ut en lang rekke sterke singler, men ga ikke ut sitt første album før i 1982. Det virkelige gjennombruddet måtte hun vente lenge på, men på 2000-tallet begynte hun endelig å få oppmerksomheten hun fortjener.

Lineup:

  • Bettye LaVette -vocals
  • Alan Hill - keyboards, guitar, vocals
  • Brett Lucas - guitar, vocals
  • James Simonson - bass, vocals
  • Daryll Pierce - drums, vocals

”A Woman Like Me” kom i 2003, og var et av de sterkeste blues- og soul-comebackene det året. ”I`ve Got My Own Hell To Raise” fra 2005 var produsert av Joe Henry, og bød på intense og r’n’b-versjoner av låter med bl.a. Dolly Parton, Joan Armatrading, Roseanne Cash og Sinead O’Connor. I 2010 kom ”Interpretations - The British Rock Songbook”, der hun nok en gang ble rost opp i skyene for sine sterke tolkninger av andres materiale.

Her tok Detroit-artisten for seg sanger av bl.a. The Beatles, Rolling Stones, The Who, Eric Clapton, Led Zeppelin og Pink Floyd, som hun på suverent vis gjorde til sine egne. I 2012 kom ”Thankful 'n' Thoughtful”, der LaVette bl.a. gjorde inspirerte utgaver av sanger av The Black Keys, Sly Stone, Tom Waits, Neil Young og Bob Dylan. Samme år kom også hennes selvbiografi, også kalt ”A Woman Like Me”.

Bettye LaVette gjorde furore på Notodden Blues Festival i 2005, og har senere spilt på både Bergenfest, Blues In Hell og Oslo Jazzfestival. Hun er i dag på plateselskapet til Tom Waits, og regnes av mange som en av verdens beste soul-sangere. I tillegg er hun stadig på søken musikalsk, og graver dypt ned i den amerikanske roots-musikken.
Hennes intense, hese og erfarne stemme gjør sterkt inntrykk på platene – og oppleves enda mer uforglemmelig i et intimt lokale. Vi på Cosmopolite håper at alle kjenner sin besøkelsestid, når denne legenden igjen står på scenen på Torshov!
Som Øyvind Pharo formulerte det sist hun besøkte landet: ”Bettye LaVette har aldri holdt opp å synge. Nå er hun bedre enn noensinne.”

"You've got a singer here who is willing to stretch and is not content to live in the safety zone." - Elvis Costello

Hør Bettye LaVette på Myspace og sjekk hjemmesiden hennes her