Allan Harris

Allan
Jazz
Cosmopolite Scene
Lørdag 23. april 2016
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
270/220,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Allan Harris

En av nåtidens fremste jazzsangerne fra USA som sammenlignes med Tony Bennett, Sinatra og Nat 'King' Cole

Cosmopolite har i alle år presentert sangere og musikere i verdensklasse. Noen av dem har spilt sine aller første konserter i Norge hos oss. Denne gangen er vi svært stolte over å introdusere Allan Harris, som er en av de mest spennende stemmene fra USA i nyere tid.

Allan Harris har blitt sammenlignet med de helt store sangerne, slik som Tony Bennett, Frank Sinatra og Nat 'King' Cole. Nettopp Tony Bennett har kalt ham ”my favorite singer”, mens CNN's Showbiz Today har omtalt Harris som "one of the three best male jazz vocalists in the country." I tillegg er Harris en utmerket låtskriver og gitarist, som beveger seg mellom genre som jazz, blues og rock.

Allan Harris ga ut sitt første soloalbum alt i 1993. Det fikk den talende tittelen ”Setting The Standard”, og ble den første av en lang rekke kritikerroste utgivelser. Samtidig var det mange som fikk øynene opp for hans kvaliteter som live-artist, om han nå gjør eget materiale -- eller komposisjoner av Billy Strayhorn og Duke Ellington. Han har spilt sammen med en lang rekke jazz-legender, både i studio og på scenen.

I 2006 ga Allan Harris ut ”Cross That River”, som forteller historien om afro-amerikanere i det gamle vesten. Hans nyeste plate kom i 2015, og fikk tittelen ”Black Bar Jukebox”. Her hyller han mye av musikken han vokste opp med, men gjør også coverversjoner av Elton John og John Mayer. Om sin musikalske oppvekst i Brooklyn har han sagt: ”I was trained in a school of revolutionary ideas that changed the way one approached music and how to interpret it. I was groomed on Jimi Hendrix, Miles Davis, Nat King Cole, Frank Sinatra, Sarah Vaughn, Bob Dylan and Eddie Jefferson, just to name a few!”

Det er med andre ord på høy tid at Norge får møte en av USAs mest anerkjente jazzsangere av i dag. Det er en ekstra stor glede for oss at det kan skje på Cosmopolite på Torshov.

Lineup:

  • Allan Harris
  • Pascal Le Boeuf on piano (from NYC)
  • Paco Perera on bass
  • Yoran Vroom on drums

Sjekk hans Facebook side