Julia Biel

Julia Biel
Jazz
Cosmopolite Scene
Fredag 4. september 2015
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
230/180,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Julia Biel

Lovprist britisk sanger og låtskriver som blir beskrevet som ”Billie Holiday meets Bjørk”

Julia Biel er en britisk sanger, låtskriver og multi-instrumentalist. Hun er også en av de mest lovende og lovpriste unge jazzartistene om dagen. Hun har blitt beskrevet som ”Billie Holiday meets Bjørk”, og som et musikalsk stevnemøte mellom Nina Simone og Amy Winehouse. Samtidig har hun en helt egen stemme.

Julia Biel spiller piano og gitar, og treffer en helt spesiell nerve hos publikum og anmeldere. Hun balanserer mellom det beste av dagens popmusikk og den gylne æraen i jazz-historien. Debutalbumet ”Not Alone” kom i 2005, og fikk følgende omtale i The Independent: ”Soul-baring songs of great beauty from the best British vocalist to emerge in an age.”

Det har tatt ti år, men nå er Julia Biel endelig tilbake med et nytt album. I mellomtiden har hun opptrådt mye live, og vakt stor begeistring ved jazzfestialene rundt om i Europa. Den nye platen heter ”Love Letters and Other Missiles”, og er rett og slett uvanlig vakker. Den veksler mellom mørke og lys, byr på sterke originalmelodier, og har dessuten poetiske kvaliteter.

Julia Biel kommer til Cosmopolite med sin egen trio, der Idris Rahman spiller bass og Saleem Raman spiller trommer. Hun er på full vei til å bli et større navn, og vil nok gi en konsert du senere kan være stolt over å ha fått med deg.
Det norske nettstdet Groove.no sier det slik: ”Alt hva Julia Biel rører ved blir magisk. Hun har en av disse sjeldne glassaktige, gjennomsiktige stemmene som nesten høres ut som bølgesus. En emosjonell jazzstemme i utvidet forstand.”

Sjekk hjemmesiden hennes