Lizz Wright

Lizz Wright
Jazz
Funk
Soul
Cosmopolite Scene
Søndag 18. oktober 2015
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
300/250,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Lizz Wright

Det er med stolthet vi kan presentere en verdensstjerne og et av årets absolutte musikalske høydepunkt. Nytt album "Freedom & Surrender" med 1st plass på Billboard Jazz Charts

Lizz Wright gav nylig ut albumet "Freedom & Surrender" som steg til 1st plass på Billboard Jazz Charts

”Hun bergtar sitt publikum”, skrev Aftenposten, da Lizz Wright besøkte Cosmopolite i 2006. Anmelderen belønnet konserten med terningkast 6, og skrev blant annet: ”Akkompagnert av kun gitarer, bass og trommer skapte en strålende opplagt Lizz Wright en av disse spesielle konsertopplevelsene som vil leve lenge i minnet… Hun er som person slik musikken hennes er. Spirituell, jordnær og lavmælt. Av vesen er hun avvæpnende sjarmerende, ydmyk og i besittelse av en strålende musikalitet.”

Lineup:

  • Lizz Wright – vocals
  • Martin Kolarides – guitar
  • James Simpson – keys
  • Nicholas D’Amato – bass
  • Brannen Temple Jr - drums

Lizz Wright blir gjerne beskrevet som en lidenskapelig vokalist som stolt holder USAs musikalske arv i hevd. Hun har sine egne røtter i gospelmusikken i de amerikanske sørstatene, og ble underveis inspirert av artister som Nina Simone, Cassandra Wilson og Joni Mitchell. Hun begynte tidlig å spille piano og synge, og trakk snart inn inspirasjon fra både soul, pop og blues. Bare 20 år gammel ble hun med i vokalkvartetten In the Spirit i 2000, mens hun et par år senere vakte oppsikt under en hyllestturné til Billie Holiday.

Derfra var ikke veien til det legendariske jazzselskapet Verve. De ga ut hennes debutalbum ”Salt” i 2003. Det erobret andreplassen på de amerikanske jazz-listene, og ble en av årets store kritikerfavoritter. Albumene ”Dreaming Wide Awake” (2005), ”The Orchard” (2008) og ”Fellowship” (2010) har alle fått svært positiv mottagelse. Samtidig har hun også gjort god figur på innspillinger med blant andre David Sanborn, Toots Thielemans, Jakob Dylan og Meshell Ndegeocello.

I høst kommer Lizz Wright med sitt femte soloalbum, ”Freedom & Surrender”, på Universal. Hun har skrevet mesteparten av materialet selv, samtidig som hun har samarbeidet med amerikanske toppmusikere. Lizz Wright er ellers et etterspurt navn på jazzfestivalene over hele verden, og har også gjestet Oslo ved flere anledninger. Vi tror hun kommer til å skape en ny magisk kveld på Cosmopolite, og gleder oss til å oppleve henne sammen med dere.

- Å lage musikk er som å lage middag til vennene dine, et festmåltid med alle slags ingredienser, satt sammen av kjærlighet, sier hun.

Lizz Wrights hjemmeside

Lizz Wrights facebookside

Hun besøkte Cosmopolite i 2006 og det var magisk, så vi gleder oss over å få henne tilbake!